Παππάς: Να πέσουν οι τόνοι – Ναι σε πρόταση Τεμπονέρα για γραμματέα από Συνέδριο

83

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, ζήτησε από όλες τις πλευρές να πέσουν οι τόνοι τις επόμενες ημέρες, καθώς ανησυχεί ακόμα και για την ενότητα του κόμματος

Τον απολογισμό της προεκλογικής του εκστρατείας, τις πολιτικές του θέσεις, καθώς και τις αντιθέσεις που αναδείχθηκαν με τους άλλους υποψήφιους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυσε ο Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, σε γνωστό καφέ της Αθήνας.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, ζήτησε από όλες τις πλευρές να πέσουν οι τόνοι τις επόμενες ημέρες, καθώς ανησυχεί ακόμα και για την ενότητα του κόμματος. Μάλιστα, εκτιμάει ότι τόσο οι υπόνοιες περί διαγραφών -προς τον Παύλο Πολάκη- που άφησε η Έφη Αχτσιόγλου, όσο και τα περί «υπονόμευσης Τσίπρα» από κάποια στελέχη, για την οποία μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης, αποτελούν άσχημη εξέλιξη.

«Δεν είναι καλή εντύπωση να λέει ο ένας είστε παρηκμασμένοι, ο άλλος να ζητά εντολή για διαγραφές. Επιμένουμε για χαμηλούς τόνους εδώ και καιρό, μας χωράει όλους το καράβι και μπορεί να έχει κοινό προορισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί η συμφωνία του με την πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα για εκλογή γραμματέα του κόμματος από το Συνέδριο, μια εξέλιξη που, βέβαια, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μια άβολη και έμμεση δυαρχία.

Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Παππάς σημείωσε πως έχουν αναδειχθεί οι βασικές πολιτικές διαφορές μεταξύ των υποψηφίων. Επεσήμανε πως το κόμμα του πλήρωσε προεκλογικά τη δήλωση του Γιώργου Κατρουγκαλου για τις εισφορές, αναμένοντας και από τους άλλους διεκδικητές της ηγεσίας να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Μια ακόμα διαφορά στην οποία στάθηκε, είναι η δική του πρόταση για «κόμμα των μελών», σε αντίθεση με το «κόμμα των δομών» στο οποίο αναφέρεται η Έφη Αχτσιόγλου. «Υπήρξαν δομές που δεν επέτρεψαν τον μετασχηματισμό. Ήρθαν 110 χιλιάδες μέλη. Πως αξιοποιήθηκε αυτό;», ανέφερε χαρακτηριστικά, ρίχνοντας τα βέλη του προς την πλευρά της «Ομπρέλας».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ότι οι συνυποψήφιοι του έχουν αποφύγει να ανοίξουν τα χαρτιά τους στα εθνικά θέματα και ειδικά στην «κυοφορούμενη» συμφωνία με την Τουρκία. «17/9 θα έχουμε πρόεδρο, 18/9 ο Μητσοτάκης συναντάται με Ερντογάν. Τι θέση θα έχει ο νέος πρόεδρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή