ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαία επίθεση προς Δραγασάκη και η σιωπή Κασσελάκη

37

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιο ήταν το έγκλημα του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τσίπρα;

Οργή έχει προκαλέσει η χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε μέσω διαδικτύου ο γνωστός στιχουργός και συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκος Μωραΐτης, εναντίον του Γιάννη Δραγασάκη, επειδή ο τελευταίος δήλωσε σε συνέντευξη του ότι στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, αυτό που δεν μπορεί να περάσει σε καμία περίπτωση απαρατήρητο, είναι ο δρόμος της σιωπής που επέλεξε ο εξ Αμερικής επίδοξος διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα, που δεν τόλμησε να καταδικάσει την τοποθέτηση του συνεργάτη του.

Με τον Γιάννη Δραγασάκη μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί πολιτικά. Ωστόσο, όλοι αναγνωρίζουν πως το πολύπειρο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάντα στο πλευρό του, κάνοντας τον και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του, είναι ένας κύριος. Και μάλιστα με «Κ» κεφαλαίο.

Η επί σχεδόν μισό αιώνα παρουσία του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής, μιλάει από μόνη της. Φίλοι και εχθροί, μιλούν πάντα για έναν άνθρωπο σεμνό, με ήθος, που αντιμετωπίζει τους πάντες με τον πρέποντα σεβασμό.

Φαίνεται, όμως πως κάποιοι νεόκοποι «σύντροφοι» του, δεν του αναγνωρίζουν το δικαίωμα να εκφράζει δημόσια την άποψη του. Αυτό, τουλάχιστον, φαίνεται πως ισχύει για τον συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκο Μωραΐτη, που εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση, με ξεκάθαρα ρατσιστικά σχόλια για την ηλικία του Δραγασάκη.

Ποιο ήταν το έγκλημα του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τσίπρα; Ότι τόλμησε να ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, την απάντηση που έδωσε για τα πρόσωπα που διεκδικούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

«Ακούω με μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις του Ευκλείδη για το κόμμα. Και κρατώ την έμφαση του Νίκου στη διεύρυνση. Όπως & την προτροπή του Σ.Τζουμάκα για επιστροφή της πολιτικής. Θεωρώ όμως την πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου συνολικότερη για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ & της χώρας», έγραψε ο έμπειρος πολιτικός.

Η απουσία αναφοράς του στον πέμπτο υποψήφιο, τον Στέφανο Κασσελάκη, ήταν -πιθανότατα- αυτό που «ερέθισε» τον στενό του συνεργάτη, που σκέφτηκε ότι θα ήταν πολύ έξυπνο εκ μέρους του, να απαντήσει στον Δραγασάκη με ένα ποίημα του Νίκου Γκάτσου.

«Μ’ ένα μάτι μ’ ένα δόντι με βαμμένα τα μαλλιά, σκαρφαλώσαν οι γερόντοι στης πατρίδας τα σκαλιά, καθώς παν για τα ογδόντα ίδιοι και παράλληλοι, το πολύ για καμιά τσόντα είναι πια κατάλληλοι. Νίκος Γκάτσος», έγραψε στο Twitter ο γνωστός στιχουργός.

Βέβαια, αυτό που δεν γνώριζε, ήταν ότι ο Δραγασάκης είχε απαντήσει για την υποψηφιότητα Κασσελάκη, λίγα λεπτά νωρίτερα, πριν μιλήσει μαζί για τους υπόλοιπους τέσσερις!

Η αήθης επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, προκάλεσε την έντονη αντίδραση δεκάδων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησαν τον Μωραΐτη για ηλικιακό ρατσισμό, απαντώντας του με ένα πολύ σκληρό κείμενο.

«Δεν αποτελεί όμως ανανέωση με κανέναν τρόπο ο ηλικιακός ρατσισμός και η χυδαιότητα που εκπέμπεται σε βάρος συντρόφων μας, όπως ο σ. Γιάννης Δραγασάκης, ούτε δικαιολογείται από οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία. Η κριτική, στο βαθμό που η πολιτική ανήκει στη δημόσια σφαίρα, είναι πάντοτε ελεύθερη, ακόμα και όταν είναι σκληρή ή άδικη. Η στοχοποίηση όμως στελεχών και μελών του κόμματος με ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις δεν έχει καμία θέση στο κόμμα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το κείμενο, μεταξύ άλλων, υπογράφουν οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Κώστας Μπάρκας, αλλά και η πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Σκληρή ήταν και η απάντηση που έδωσε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σιωπή από Κασσελάκη

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έσπευσε να πάρει απόσταση από τον συνεργάτη του, έστω και στα λόγια. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αφήνει τίποτα που να αφορά τον ίδιο, αναπάντητο. Θα περίμενε, μάλιστα, κάποιος ότι θα έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ρατσιστικών σχολίων, καθώς ο ίδιος έχει δεχθεί πολλά αντίστοιχα για τη σεξουαλικότητα του.


Πηγή