ΣΥΡΙΖΑ: Η Αχτσιόγλου συγκρούεται με Μητσοτάκη και αποφεύγει τα συντροφικά «μαχαιρώματα»

38

Σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιλέγει να έρθει η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έχει βρεθεί μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα σε όλες τις περιοχές της χώρας που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, κινείται με απόλυτο σεβασμό προς την ηγεσία τη μεταβατική ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να επιχειρεί να την «καπελώσει».

Παράλληλα, επιλέγει να μην εμπλακεί στο παιχνίδι της ίντριγκας και των εσωκομματικών «μαχαιρωμάτων» με τα οποία επιχειρούν να επιβιώσουν άλλοι διεκδικητές της ηγεσίας. Μάλιστα, έχουν ξαμολήσει τα διαδικτυακά τους «μαντρόσκυλα», με στόχο να προσβάλουν και να χυδαιολογούν κατά στελεχών, απλών μελών και δημοσιογράφων που δεν βλέπουν στο πρόσωπο του δικού τους «εκλεκτού», τον εξ Αμερικής «Μεσσία» που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη «Γη της Επαγγελίας».

Τις τελευταίες ημέρες, η εσωκομματική σύγκρουση έχει αρχίσει να οξύνεται επικίνδυνα, με ευθύνη της πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς στενός του συνεργάτης επέλεξε να επιτεθεί με χυδαίο τρόπο εναντίον του Γιάννη Δραγασάκη. Η απάντηση ήρθε από την επιστολή 99 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που απάντησαν με σκληρό τρόπο προς το εν λόγω άτομο και του ύφους που επέλεξε να τοποθετηθεί.

Στη συνέχεια, με αφορμή ένα άρθρο γνωστού δημοσιογράφου σε κυριακάτική εφημερίδα, το οποίο ήταν προσβλητικό για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να επιτεθεί στην… Έφη Αχτσιόγλου! Το «αμάρτημα» της, κατά τον κρητικό βουλευτή και φανατικού υποστηρικτή του εξ Αμερική υποψήφιου για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν ότι είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον εν λόγω δημοσιογράφο.

Βέβαια, ο Χανιώτης βουλευτής «ξέχασε» πως συνεντεύξεις στον ίδιο δημοσιογράφο έχουν παραχωρήσει τόσο ο Νίκος Παππάς, όσο και Στέφανος Τζουμάκας – ο τελευταίος, μάλιστα, στο φύλλο που δημοσιεύτηκε και το επίμαχο άρθρο γνώμης του δημοσιογράφου.

Είναι δυνατόν να μην τον θυμάται ή να μην το πρόσεξε αυτό ο Πόλάκης; Προφανώς και όχι. Αλλά επέλεξε να στοχοποιήσει για ακόμα μια φορά την Έφη Αχτσιόγλου και να την πετάξει στους διαδικτυακούς «φίλους» του, με σκοπό να της επιτεθούν με διάφορα απαράδεκτα σχόλια. Αυτός, ήταν προφανώς. Ο «κανιβαλισμός» σε βάρος της Αχτσιόγλου.

Αντίπαλος της Αχτσιόγλου, μόνο ο Μητσοτάκης

Παρά τη συνεχιζόμενη στοχοποίησης της από τον Παύλο Πολάκη, η Έφη Αχτσιόγλου ασχολήθηκε μαζί του μόνο μια φορά. Και αυτή ήταν το διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το ανώτατο όργανο του κόμματος – έστω κι αν είχε μόνο ένα θέμα να διεκπεραιώσει, δηλαδή την επισημοποίηση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία.

Αντίθετα, επιλέγει να μένει μακριά από αυτή την τοξική αντιπαράθεση, καθώς το μόνο που προσφέρει είναι η προετοιμασία μιας πιθανής «ηρωικής» εξόδου που ενδεχομένως και να επιχειρήσει ο Πολάκης, σε περίπτωση που η πρώην υπουργός Εργασίας είναι η νέα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίθετα, η Αχτσιόγλου θεωρεί μοναδικό της αντίπαλο τη Νέα Δημοκρατία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές που εφαρμόζει. Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε διαδοχικά σε όλες τις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία. Στον Βόλο, το Πήλιο, τη Λάρισα, την Καρδίτσα και όλες τις γύρω περιοχές.

Επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες και δεν μπορούμε να μην μιλάμε γι’ αυτές», συμπληρώνοντας πως «η ευθύνη είναι γιγαντιαία και βαραίνει αυτή την κυβέρνηση, βαραίνει αυτόν τον πρωθυπουργό. Η ευθύνη είναι γιγαντιαία και οι Έλληνες πολίτες έχουν βυθιστεί στην απόλυτη ανασφάλεια. Πρέπει να αναληφθούν οι ευθύνες, να κοιταχτούν οι πολίτες στα μάτια, να δοθούν εξηγήσεις και να προχωρήσουν τα σχέδια από εδώ και στο εξής με σοβαρότητα».

Μάλιστα, η Έφη Αχτσιόγλου θα επισκεφτεί σήμερα και τον Έβρο, έχοντας στο πλευρό της τον Αλέξη Χαρίτση.


Πηγή