Κυριάκος Μητσοτάκης: Αλλάζει ημέρα η συνάντηση με τον Ερντογάν – Τι οδήγησε στην αλλαγή

38

Μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, άλλαξε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά συνέπεια μετατέθηκε και το ταξίδι για τη Νέα Υόρκη όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία άλλαξαν το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τελικά το Σαββατοκύριακο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα αναχωρήσει την Τρίτη για τη Νέα Υόρκη, όπου θα παραμείνει μόνο δύο μέρες.

Ως εκ τούτου, η συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δεν θα γίνει στην ημερομηνία που είχε προγραμματιστεί, αλλά μετατίθεται για τις 20 – 21 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια θα απευθύνει την ομιλία του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και κατόπιν θα επιστρέψει στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης τα επόμενα 24ωρα, με εξαίρεση το σημερινό ταξίδι στο Στρασβούργο όπου θα ζητήσει ευρωπαϊκή συνδρομή για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις φονικές πλημμύρες, θα παραμείνει στην Ελλάδα για τον συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την επόμενη ημέρα. Έτσι, έγινε γνωστό πως «τρέχουν» οι διαδικασίες για να μετατεθεί και η συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Πηγή