Θεσσαλονίκη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ

89

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στην εκδήλωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, λίγες ώρες πριν από την ομιλία του, στη ΔΕΘ.

Μερικές ώρες πριν από τη σημερινή του ομιλία (16/09) στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη στην εκδήλωση για τις «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, η ΔΥΠΑ διοργάνωσε για 4η φορά στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση που στόχο έχει να διευκολύνει ανέργους που αναζητούν εργασία ή εργαζόμενους που ψάχνουν νέες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας οι οποίοι αναζητούν προσωπικό, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

Περισσότερες από 3.500 συνεντεύξεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη το τελευταία εικοσιτετράωρο, ενώ οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν, δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους όπως: Πληροφορική, χονδρική και λιανική πώληση, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, ενέργεια και ηλεκτροκίνηση, ψυχαγωγία, logistics, τηλεπικοινωνίες, εξυπηρέτηση πελατών, βιομηχανίες τροφίμων, γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα, καλώδια, τσιμέντο, ανελκυστήρες, συσκευασίες, χαρτί, έπιπλο, δομικά προϊόντα, καλλυντικά, ύφασμα και ένδυση, μεταλλευτικά και τεχνικά έργα, έργα, μονώσεις, μεταλλικές κατασκευές, αλουμινοκατασκευές κ.ά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με υποψήφιους εργαζόμενους και τούς ευχήθηκε για την επίτευξη των στόχων τους, ενώ συζήτησε και με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων σχετικά με τα προφίλ των υποψηφίων που αναζητούν. Ο αριθμός των θέσεων εργασίας ξεπερνά τις 2.700 σε μεγάλο εύρος ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.


Πηγή