Μητσοτάκης για Θεσσαλία: «Το 112 λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό – Ψέμα η αργή αντίδραση του στρατού»

45

«Ψέμα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τα όσα έχουν ειπωθεί περί αργής επέμβαση του στρατού στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία.

Με ερώτηση που αφορούσε στη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων στη Θεσσαλία και κατά πόσο ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε σωστά, ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

«Το καιρικό φαινόμενο ήταν πρωτοφανές, έξω από μοντέλα που κρίνουν προηγούμενα αντίστοιχα περιστατικά. Ο πίνακας από το meteo δείχνει τους όγκους νερού, σε σχέση με τον Ιανό. Ήταν ένα καιρικό φαινόμενο πολύ πιο έντονο. Πράγματι, οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο, αλλά κανείς δεν ήταν σε θέση να προβλέψει αυτό που συνέβη», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός για την πρόγνωση που υπήρξε για την κακοκαιρία Daniel.

Όσο για τον εστάλη εγκάιρως το 112: «Προειδοποιητικά 112 είχαν σταλεί στη Θεσσαλία. Το πρωτόκολλο στην πλημμύρα είναι διαφορετικό από αυτό της πυρκαγιάς. Στην πλημμύρα πρέπει να ανέβεις σε υψηλό σημείο. Αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό, για αυτό δεν θρηνήσαμε μεγάλο αριθμό νεκρών».

Για τον αν επενέβη εγκαίρως ο στρατός απάντησε: «Στην ανάμιξη του Στρατού έχει διακινηθεί ένα ψέμα ότι άργησε να παρέμβει. Ήμουν στο κέντρο επιχειρήσεων την Πέμπτη όταν τα φαινόμενα ήταν σε ένταση. Σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και την ηγεσία του Στρατεύματος, αποφασίσαμε να πετάξουν τα ελικόπτερα αμέσως μόλις θα είναι ασφαλές. Και αυτό έγινε»


Πηγή