ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή συγκρούονται δυο διαφορετικοί κόσμοι

69

ΣΥΡΙΖΑ: Την επόμενη Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου θα αναδειχθεί ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρώτος γύρος της εσωκομματικής αναμέτρησης δεν έβγαλε νικητή. Φαίνεται, πάντως, ότι η ένταση τις επόμενες ημέρες θα χτυπήσει «κόκκινο», καθώς είναι προφανές ότι θα συγκρουστούν δυο διαφορετικοί κόσμοι.

Είναι σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, που χθες συγκέντρωσε πάνω από το 45% των ψήφων στην εκλογική αναμέτρηση για τον νέο του αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί το μεγάλο φαβορί της «κούρσας». Μπαίνει στη τελική ευθεία με μια υπέρ του διαφορά εννέα μονάδων και έχει και τον αέρα του νικητή.

Από την άλλη πλευρά, η Έφη Αχτσιόγλου θα παλέψει για μια πολύ μεγάλη ανατροπή. Και αυτή τη φορά φαίνεται ότι δεν θα πάει στη «μάχη» χωρίς «όπλα». Από τη χθεσινή της τοποθέτηση κατέστη απολύτως σαφές ότι θα σκληρύνει τη στάση της. Όχι τόσο απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά κυρίως απέναντι στο σύστημα που τον στήριξε.

Ένας μηχανισμός που στήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες και δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να διαδώσει απίστευτες ιστορίες σε βάρος της. Και οι συκοφαντίες δεν ήταν μόνο εναντίον της, αλλά επί της ουσίας και κατά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς τον παρουσίαζαν ως μοιραίο και άβουλο. Όχι σαν έναν ηγέτη που έφερε για πρώτη φορά στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σαν κάποιο πρόσωπο που έκανε πίσω σε δήθεν απαιτήσεις της πρώην υπουργού του.

Η Έφη Αχτσιόγλου, απέφυγε να μπει το προηγούμενο διάστημα σε αυτή την τοξική σύγκρουση. Επίσης, απέφυγε να ασκήσει κριτική στο φαινόμενο ενός «αλεξιπτωτιστή» υποψήφιου αρχηγού του κόμματος. Φαίνεται, όμως, ότι την τελευταία εβδομάδα θα εστιάσει στην ανυπαρξία της πολιτικής πρότασης του αντιπάλου της.

«Η επόμενη Κυριακή θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι. Και μιλώ για τους αγώνες στο πραγματικό πεδίο στη Βουλή και την κοινωνία. Αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης. Η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά, δείχνοντας το στίγμα των προθέσεων της.

Πάντως, παρά τη μεγάλη διαφορά, στο επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου πιστεύουν ότι μπορούν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, όσο μεγάλο και αντικειμενικό και αν είναι το προβάδισμα Κασσελάκη. Άλλωστε, όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr πρόσωπο από το στενό περιβάλλον της, πλέον συγκρούονται δυο διαφορετικοί κόσμοι, που έχουν μεγάλες διαφορές πολιτικές, ιδεολογικές, αλλά και πρακτικές, ως προς την άσκηση της πολιτικής.


Πηγή