ΣΥΡΙΖΑ: Βγαίνουν τα «μαχαίρια» για τον δεύτερο γύρο – «Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα

60

ΣΥΡΙΖΑ: «Φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα στην Κουμουνδούρου, καθώς τα επιτελεία των δύο διεκδικητών της ηγεσίας προσπαθούν να μάθουν τι ρόλο θα κρατήσει η πλευρά του «ρυθμιστή» Νίκου Παππά.

Παράλληλα, τη στρατηγική τους ενόψει του δεύτερου γύρου καταρτίζουν τα επιτελεία της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, με την πρώτη να θέτει ως στόχο μια μεγάλη ανατροπή και τον δεύτερο, να συνεχίζει να επενδύει στην εικόνα, αποφεύγοντας τις συγκεκριμένες πολιτικές αναφορές.

Πάντως, φαντάζει δεδομένο ότι η σύγκρουση θα λάβει διαστάσεις ανοιχτού πολέμου, καθώς το διακύβευμα και για τις δύο πλευρές να είναι πολύ μεγάλο, με το «φάντασμα» της διάσπασης να συνεχίζει να πλανιέται πάνω από την Κουμουνδούρου.

Πού ποντάρει η Αχτσιόγλου για την ανατροπή

Ανατρέπεται το σκηνικό που δημιουργήθηκε την Κυριακή, με τη ψήφο των πολιτών; «Ναι», απαντούν από την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου, αν και γνωρίζουν ότι είναι μια μάχη πάρα πολύ δύσκολη – εκ των προτέρων.

Το βασικό που σημειώνουν οι συνεργάτες της είναι πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον δεύτερο γύρο θα σταθούν δίπλα τους, προκειμένου να μην πέσει το κόμμα που έχτιζαν επί 30 χρόνια στα χέρια ενός αγνώστου. Επομένως, η μια πηγή ψήφων που ελπίζουν, είναι αυτή.

Παράλληλα, εκτιμούν πως υπάρχει μια δεξαμενή μελών του κόμματος -τους οποίους υπολογίζουν κοντά στους 20.000 και οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου- που δεν προσήλθαν στις χθεσινές κάλπες. Θεωρούν ότι είναι πιθανό πως ένα τμήμα τους να έλθει στον δεύτερο γύρο, βλέποντας μπροστά τους τον υπαρκτό κίνδυνο.

Σε γενικές γραμμές, ποντάρουν πολλά στον «κομματικό πατριωτισμό» όσων είναι ΣΥΡΙΖΑ, πονάνε το κόμμα και δεν βρέθηκαν κοντά τους στη πρώτη αναμέτρηση.

Εικόνα και πολιτική «σιωπή»

Η ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη, που πέτυχε αυτό το απροσδόκητο -για πολλούς- αποτέλεσμα, αναμένεται να πορευτεί στον δρόμο που χάραξε από τον πρώτο γύρο.

Βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, αποφυγή των συνεντεύξεων σε δημοσιογράφους που μπορούν με τις ερωτήσεις τους να αναδείξουν την άγνοια του επικεφαλής τους για μια σειρά από θέματα. Επίσης, κρίνοντας από τον τρόπο που απάντησε στην Έφη Αχτσιόγλου ο Παύλος Πολάκης, τα ξημερώματα της Δευτέρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχιστεί η «σιωπή» Κασσελάκη για τις ψευδείς ειδήσεις και τις συκοφαντίες που εκτοξεύουν από το διαδίκτυο οι υποστηρικτές του, εναντίον της πρώην υπουργού Εργασίας.

Ο ρυθμιστής Παππάς

Από εκεί και πέρα, πολλά θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσει ο Νίκος Παππάς. Στη δήλωση που έκανε το ξημέρωμα της Δευτέρας, έδειξε πως βρίσκεται πιο κοντά στην πλευρά Κασσελάκη.

Ωστόσο, από το περιβάλλον του διαβεβαιώνουν ότι ακόμα δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση. Πάντως, οι συνεργάτες του δέχονται ήδη πολλά τηλεφωνήματα από τα επιτελεία Αχτσιόγλου-Κασσελάκη, που επιχειρούν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του πρώην υπουργού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά Παππά πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις με τα στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητα του, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και διαδικτυακή πανελλαδική σύσκεψη.


Πηγή