Κικίλιας: Συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ολλανδίας – Στο επίκεντρο οι καταστροφικές πλημμύρες

77

Κικίλιας: Στο επίκεντρο της συζήτησης οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και η εμπειρία που μπορεί να παρέχει η κυβέρνηση της Ολλανδίας σε επίπεδο πρόληψης, επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων.

Σε συνέχεια και κατ΄εφαρμογή των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σε ό,τι αφορά την παροχή τεχνογνωσίας από την ολλανδική κυβέρνηση, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση εργασίας με την Πρέσβη της Ολλανδίας Susanna Terstal και το επιτελείο της.

Στο επίκεντρο της συζήτησης οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και η εμπειρία που μπορεί να παρέχει η κυβέρνηση της Ολλανδίας σε επίπεδο πρόληψης, επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε για τα βήματα αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας με τη μεγαλύτερη εμπλοκή επιχειρησιακών και επιστημονικών φορέων, ενώ επιστημονικά στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αποτύπωσαν σε παρουσίαση την εικόνα του θεσσαλικού κάμπου, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και τις ενέργειες αποκατάστασης που υλοποιούνται στις πληγείσες περιοχές.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους με την ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών.

Συνάντηση Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια με την Πρέσβη της Ολλανδίας Susanna Terstal
Συνάντηση Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια με την Πρέσβη της Ολλανδίας Susanna Terstal


Πηγή