Η Αχτσιόγλου παίζει τα «ρέστα» της – Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ

33

Με δύο δημόσιες εμφανίσεις της, μία στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» και μία τηλεοπτική στο Open, η Έφη Αχτσιόγλου έδειξε ότι δεν έχει καμφθεί.

Άνω – κάτω είναι η Κουμουνδούρου λίγες ημέρες πριν ανοίξουν για δεύτερη φορά οι κάλπες για την ηγεσία του κόμματος. Η Έφη Αχτσιόγλου επιχειρεί την ολική επαναφορά, παίζοντας τα «ρέστα» της για να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Παράλληλα, απαντά δυναμικά στη «λάσπη» που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από μιντιακά και σοσιαλμιντιακά παράκεντρα – όπως εκείνη τα έχει ονομάσει- ενώ βάζει στο στόχαστρο της τον Παύλο Πολάκη και εσχάτως, τον Στέφανο Κασσελάκη, που αρνείται να τοποθετηθεί δημόσια επ’ αυτών.

Η Αχτσιόγλου αντεπιτίθεται

Με δύο δημόσιες εμφανίσεις της, μία στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» και μία τηλεοπτική στο Open, η Έφη Αχτσιόγλου έδειξε ότι δεν έχει καμφθεί. Ούτε από τους αρνητικούς συσχετισμούς, αλλά ούτε και από τις συκοφαντικές επιθέσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προς το πρόσωπο της.

Η πρώην υπουργός ονομάτισε τον κρητικό βουλευτή ως τον «ενορχηστρωτή» των επιθέσεων εναντίον της, αλλά και εναντίον άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δείξει ότι το τοξικό κλίμα που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέρχεται από την πλευρά του συνυποψηφίου της.

Την ίδια, όμως, στιγμή εμφανίστηκε ρεαλίστρια και αισιόδοξη. Αντιλαμβάνεται πλήρως ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, όμως αυτές που έχει, σκοπεύει να τις εξαντλήσει. Και επενδύει σε έναν λόγο αμιγώς πολιτικό, που άλλωστε αποτελεί το μεγάλο της «όπλο», απέναντι στην εικόνα, στην οποία επενδύει ο αντίπαλος της.

Δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί του λείπει το πολιτικό σχέδιο και η εμπειρία. Αντίθετα, σημείωσε ότι η ίδια μπορεί να το κάνει, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι διαθέτει σχέδιο.

«Σφυρίζει» αδιάφορα ο Κασσελάκης

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη προσπαθεί, μεν, να πάρει αποστάσεις, χωρίς, ωστόσο, να καταδικάζει τις συκοφαντίες εναντίον της πρώην υπουργού – όπως έσπευσε εκείνη να κάνει όταν δέχθηκε ο ίδιος επιθέσεις για τη σεξουαλικότητα του.

Η αδιαφορία που δείχνει επί του θέματος ο εξ Αμερικής ορμώμενος υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις. Μάλιστα, δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη της Κουμουνδούρου που τον συσχετίζουν με αυτούς τους κύκλους που συκοφαντούν την Έφη Αχτσιόγλου, αν και δεν υπάρχει κάποια απόδειξη επ’ αυτού.

Όλοι εναντίον όλων

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο υποστηρικτής του επιχειρηματία, Γιώργος Τσίπρας, μίλησε στην ΕΡΤ για «υπονόμευση» του Αλέξη Τσίπρα από μερίδα στελεχών, φωτογραφίζοντας πρόσωπα που στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου.

Πάντως, όσο και αν ανατρέξει κανείς στην τελευταία τετραετία, δύσκολα θα βρει τοποθετήσεις στελεχών όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Αλέξης Χαρίτσης που δημιούργησαν πρόβλημα στον ιστορικό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα με κάποιες τοποθετήσεις δικές του.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε δημόσια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να μπει τέλος σε αυτό το γαϊτανάκι των συκοφαντιών εναντίον στελεχών του κόμματος. Η Όλγα Γεροβασίλη καταδίκασε τη λασπολογία εναντίον της Έφης Αχτσιόγλου, την ώρα που και άλλα πρόσωπα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή