Σταϊκούρας για περιστατικό με ΑμεΑ σε λεωφορείο: Προτεραιότητά μας αντίστοιχα θέματα προσβασιμότητας

91

Τη συμπεριφορά του οδηγού λεωφορείου για όσα είπε απευθυνόμενος σε άτομο με αναπηρία καταδικάζουν ΟΑΣΑ και ΟΣΥ με ανακοίνωσή τους

Ανάρτηση για το περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα όταν ένας οδηγός λεωφορείου απευθύνθηκε με προσβλητική συμπεριφορά σε έναν άνθρωπο με αναπηρία, όπως ο ίδιος καταγγέλλει έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Χθες έλαβε χώρα ένα λυπηρό συμβάν κατά την προσπάθεια επιβίβασης ενός συμπολίτη μας ΑμεΑ σε λεωφορείο των Συγκοινωνιών Αθηνών. Ενημερωθήκαμε άμεσα και τη Δευτέρα θα υποδεχθούμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουμε μαζί του τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και σχετικές ενέργειες.

Τη συμπεριφορά του οδηγού για όσα είπε απευθυνόμενος σε άτομο με αναπηρία καταδικάζουν ΟΑΣΑ και ΟΣΥ με ανακοίνωσή τους. Όπως τονίζουν ο οδηγός θα κληθεί στο Πειθαρχικό. Σημειώνεται ότι η ΟΣΥ αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε το περιστατικό ξεκίνησε την προσπάθεια ταυτοποίησης του οδηγού και πλέον ειναι πολύ κοντά στον εντοπισμό του.


Πηγή