ΣΥΡΙΖΑ: Οι εικόνες και το παρασκήνιο από τη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Στέφανου Κασσελάκη

74

Αλέξης Τσίπρας και Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στις κάμερες μετά την επικράτηση του δεύτερου στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Άλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάρει την απόφασή του να μην δώσει το «παρών» στην Κουμουνδούρου το βράδυ της Κυριακής για να μην επισκιάσει τον νικητή των εκλογών, όποιος κι αν ήταν αυτός, σε μια ορθή πολιτικά απόφαση. Αρκέστηκε να τηλεφωνήσει τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και στην Έφη Αχτσιόγλου για να τους συγχαρεί για τον αγώνα που έδωσαν. Έναν αγώνα «που θα δώσουμε ενωμένοι», όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και από το δημαρχείο της Καισαριανής, όπου πήγε το μεσημέρι της Κυριακής για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Και τώρα σε μια άτυπη τελετή παράδοσης – παραλαβής στο γραφείο του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο διάλογος Τσίπρα – Κασσελάκη

«Θερμά συγχαρητήρια από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Θα σου χρειαστεί. Έτσι λέμε εδώ, πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις ημέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλες δυσκολίες. Ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω τη φράση που είπες πως στους συντρόφους κι ο δεύτερος είναι πρώτος», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στην αντιφώνηση, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «εσείς έχετε μεγαλύτερη εμπειρία από μένα», με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει: «Κι εσύ από μπέιζμπολ».


Πηγή