Ο Κασσελάκης θέλει το ΠΑΣΟΚ; Τι λένε στην Χαριλάου Τρικούπη για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ;

78

Πέραν της αρχικής του δήλωσης ότι είναι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βάλει μπροστά ένα σχέδιο «απορρόφησης» του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο περιβάλλον του νέου αρχηγού. Βασικό επιχείρημα αυτής της θέσης είναι ότι ο κ. Κασσελάκης υπερτερεί επικοινωνιακά του κ. Ανδρουλάκη και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δεν τραβάει».

Παράλληλα ισχυρίζονται ότι ο Κασσελάκης εκπροσωπεί την ευρύτερη δημοκρατική παράταξη και ως εκ τούτου φλερτάρει ανοιχτά προς την Χαριλάου Τρικούπη, όχι τόσο για ένα ενδεχόμενο μελλοντικής προγραμματικής σύγκλισης, όσο για το σενάριο διεμβολισμού και μεταγραφών στελεχών από το ΠΑΣΟΚ στον… νέο ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μια τέτοια επιχείρηση άλωσης του κόμματος δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα, αν και αρκετοί προβληματίζονται για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να πάρει κάποια θέση για τον Κασσελάκη παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος είναι talk of the town εδώ και ένα μήνα.

Καθ’ όλη την έντονη προεκλογική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να σχολιάσουν το παραμικρό. Ακόμη και όταν την περασμένη εβδομάδα ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για «κρατίδιο της Βόρειας Κύπρου», η εντολή του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν να μην γίνει καμία δήλωση. Όσον αφορά στο αν μπορεί να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο μόνος που μίλησε ήταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης που τόνισε ότι «τέτοια ζητήματα τα ανοίγει μόνο η κοινωνία και προκύπτουν ως κοινωνική ανάγκη».

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομίλησε με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνάντησης. Άλλωστε ο Ανδρουλάκης δεν έχει συναντηθεί ούτε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από τη Χαριλάου Τρικούπη πάντως αναφέρουν ότι «ήταν ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος μιλώντας στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μας έβαλε απέναντι, κάνοντας αναφορά στο “κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ”. Τονίζουν μάλιστα ότι «το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει σταθερά την αυτόνομη πορεία του».

Είναι προφανές ότι η «συγκατοίκηση» στην κεντροαριστερή πολυκατοικία θα είναι δύσκολη και θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη, μέχρι τις ευρωεκλογές τουλάχιστον… Ας μην ξεχνάμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στις δημόσιες τοποθετήσεις του επικαλείται εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ανδρέα Παπανδρέου δηλώνοντας ότι πατάει στα χνάρια του, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στο Νίκο Ανδρουλάκη.


Πηγή