Πάνος Σκουρλέτης: Νέα «καρφιά» στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν συνάδει με δημοκρατική λειτουργία

33

Νέα επίθεση στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Επιβεβαίωσε ότι υπήρξε σύσκεψη ανθρώπων του κλίματος της Ομπρέλας το Σαββατοκύριακο. 

Την αναγκαιότητας συζήτησης των βασικών κατευθύνσεων του κόμματος και για την τρέχουσα συγκυρία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προέταξε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN με τους Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη. Για παράδειγμα, αναρωτήθηκε πώς θα λυθούν τα θέματα της φορολογίας, με τον καινούργιο πρόεδρο και τους συνεργάτες του;

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως αν παραδοθούμε σε ένα απολύτως προεδρικο-κεντρικό και προσωποπαγές κόμμα, δεν είναι αυτό που έχουμε συμφωνήσει στο ΣΥΡΙΖΑ;

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις από τη νέα ηγεσία της σε κρίσιμες θέσεις μέσω ανακοινώσεων του γραφείου Τύπου του κόμματος, χωρίς να προηηγθούν συζητήσεις εντός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στη θέση του εκπροσώπου Τύπου. «Αυτά δεν είναι ούτε στις παραδόσεις και κυρίως δεν συνάδουν με μια δημοκρατική λειτουργία».

Αναφερθείς στη λέξη αδιαμεσολάβητα που χρησιμοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως το κατανοεί τι εννοεί και διερωτήθηκε: Είναι δυνατόν αυτό το πράγμα; Έχει άλλα στοιχεία, μεταπολιτικής, προσέθεσε.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου Π. Στάθη ότι το έλεγε ο Τραμπ, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε χαρακτηριστικά: Εσείς ξέρετε καλύτερα.

Ερωτηθείς πότε θα γίνει συνέδριο, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε σκωπτικά αφήνοντας αιχμές στην ηγεσία του κόμματος. «Δεν ξέρω πότε θα κάνουμε και αν έχετε εσείς κάτι από το ρεπορτάζ να μας το πείτε σε εμάς που είμαστε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να το μάθουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Επιβεβαίωσε ότι έγινε πανελλαδική σύσκεψη ανθρώπων που βρίσκονται στο κλίμα της Ομπρέλας, στην οποία εκφράστηκε κραυγή αγωνίας για τη ριζοσπαστική αριστερά. Τις δύο ημέρες η συμμετοχή ξεπέρασε τους 1.300 ανθρώπους, ενημέρωσε.


Πηγή