ΑΝΕΛ: Οι οπαδοί της “συνεκμετάλλευσης” του Αιγαίου πρέπει να αντιληφθούν ότι η εθνική κυριαρχία μας είναι αδιαπραγμάτευτη

732

Η Ελλάδα από το 2015, με την καταλυτική παρέμβαση του Πάνου Καμμένου, επαναπροσδιόρισε τον Γεωπολιτικό προσανατολισμό της με στρατηγική κατεύθυνση τις Η.Π.Α., το Ισραήλ, τη Γαλλία, την Αίγυπτο και τις λοιπές χώρες της Μεσογείου.

Υπό αυτό το πρίσμα, η Ελλάδα είχε την απαραίτητη υποστήριξη, ώστε να πετύχει αφενός την έξοδό της από τα μνημόνια και αφετέρου τις συμμαχίες εκείνες, για να εξορύξει τους υδρογονάνθρακές της, παρά το γεγονός της προβληματικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.

Σήμερα, που για όλους τους παραπάνω λόγους, η ώρα της εκμετάλλευσης των ορυκτών μας πλησιάζει, με την Ελλάδα να γίνεται σταδιακά ο απαραίτητος ενεργειακός κόμβος της Μεσογείου και της Ευρώπης, είναι εξέχουσας σημασίας η διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας παντού και φυσικά στο Αιγαίο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ασκεί εθνική πολιτική. Υπεύθυνο για τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και επικουρικά το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η κατάργηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα περί απαγόρευσης αλιείας από αλλοδαπά αλιευτικά στην αιγιαλίτιδα ζώνη μας, θα οδηγήσει σε πλήρη αναρχία ιδίως στο Αιγαίο σε βάρος των Ελλήνων αλιέων, ενώ ουσιαστικά θα καταργήσει τη δυνατότητα της Ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος να καταδιώκει και να συλλαμβάνει Τούρκους αλιείς, οι οποίοι ενίοτε εκτελούν και διαταγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο πλαίσιο αμφισβήτησης των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Οι οπαδοί της «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι καμιά προσωρινή πλειοψηφία δεν μπορεί να απεμπολήσει εθνική κυριαρχία.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε και προειδοποιούμε, ότι, σε περίπτωση που θα επιμείνουν στην κατάργηση αυτής της διάταξης θα ξεκινήσουμε ανένδοτο αγώνα, καλώντας όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, τους κατοίκους των νησιών και τους Ακρίτες μας, καθώς και κάθε πολιτική δύναμη που μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με εμάς, να συμπορευτούν σε κοινό μέτωπο.