Συνάντηση Κασσελάκη-Φίλη, την Τρίτη

63

Ο πρώην υπουργός, αποτελεί έναν από τους αυστηρότερους επικριτές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Να κλείσει ένα πολύ σημαντικό εσωκομματικό μέτωπο, λίγη ώρα πριν αναχωρήσει για την επίσκεψη του στην Κύπρο, θα επιχειρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, που αύριο το μεσημέρι θα συναντήσει τον Νίκο Φίλη.

Ο πρώην υπουργός, αποτελεί έναν από τους αυστηρότερους επικριτές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τον έχει χαρακτηρίσει «Τραμπ», έχει δηλώσει ότι αποτελεί ένα φαινόμενο «μεταπολιτικής» και ότι το κόμμα τους δεν έχει ανάγκη από «μεσσίες» και «σωτήρες».

Υπό κανονικές συνθήκες και με δεδομένο ότι ο Νίκος Φίλης συνέχισε τις επιθέσεις και μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα περίμενε κανείς ότι μια από τις πρώτες του κινήσεις θα ήταν να τον διαγράψει από το κόμμα. Άλλωστε, το Newsbomb.gr έχει αποκαλύψει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί εισηγήσεις για να τον διαγράψει – μαζί με τον Στέφανο Τζουμάκα.

Όμως, ο Φίλης δεν είναι κάποιο τυχαίο στέλεχος του κόμματος. Είναι στην Αριστερά, σχεδόν, 45 χρόνια, έχει θητεύσει σε όλα τα καθοδηγητικά όργανα, έχει διατελέσει υπουργός του Αλέξη Τσίπρα, διευθυντής της κομματικής εφημερίδας «Αυγή» και όλοι στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ότι αποτελεί κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί είναι και οι λόγοι που ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να συναντηθεί μαζί του, λίγη ώρα πριν επισκεφτεί την Κύπρο. Εκτιμά πως αν καταφέρει να κατευνάσει τον Φίλη, τότε θα καταφέρει να πετύχει πολλά, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο στην παρούσα φάση.


Πηγή