ΣΥΡΙΖΑ: Δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί δεξία

33

ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος πρόεδρος δεν έχει συγκαλέσει ακόμα τα όργανα, ενώ δεν έχει προλάβει να γνωρίσει καλά, καλά όλα τα στελέχη και τους βουλευτές.

Έντονη ενόχληση επικρατεί στους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη στελέχη πρώτης γραμμής, ακόμα και εκείνα που στήριξαν ή δεν εναντιώθηκαν στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, για τον τρόπο που λειτουργεί το τελευταίο δεκαήμερο το κόμμα, καθώς όλες οι αρμοδιότητες δείχνουν να έχουν περάσει στα χέρια μιας χούφτας συνεργατών του προέδρου.

Ότι οι πρώτες ημέρες του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν δύσκολες -για τον ίδιο- καθώς πρόκειται για μια μεταβατική περίοδο. Όμως, πλέον, η περίοδος χάριτος από την πλευρά των στελεχών του κόμματος δείχνει να τελείωσε και τα πρώτα «σύννεφα» έχουν αρχίσει να κάνουν ήδη την εμφάνιση τους πάνω από την Κουμουνδούρου και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τις πρώτες ημέρες με τη νέα ηγεσία, οπότε και παρουσιάστηκαν αρκετές «αρρυθμίες» στη λειτουργία του κόμματος, όπως η δημόσια «καρατόμηση» του εκπροσώπου Τύπου Στέργιου Καλπάκη και του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Θεοχαρόπουλου, χωρίς την ενημέρωση των ίδιων και των αρμόδιων οργάνων, οι περισσότεροι θεώρησαν ότι επρόκειτο απλά για μια «άγαρμπη κίνηση» και ότι όλα θα έφτιαχναν τις επόμενες ημέρες.

Όμως, ακόμα δεν έχουν προχωρήσει ούτε τα βασικά. Ο νέος πρόεδρος δεν έχει συγκαλέσει ακόμα τα όργανα, ενώ δεν έχει προλάβει να γνωρίσει καλά, καλά όλα τα στελέχη και τους βουλευτές. Ακόμα και η σχεδιασμένη για την Πέμπτη, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας βρίσκεται στον «αέρα», καθώς οι βουλευτές ακόμα και μέχρι αργά το πρωί της Τρίτης, δεν είχαν λάβει ακόμα επίσημη ενημέρωση και οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης -που επιστρέφει από τη Λευκωσία το μεσημέρι της Πέμπτης- σκοπεύει την ίδια μέρα να επισκεφτεί την Πάτρα.

Η καθυστέρηση αυτή βγάζει το κόμμα εντελώς εκτός προγραμματισμού, καθώς δεν έχουν ακόμα οριστεί οι αρμόδιοι τομεάρχες. Μάλιστα, το προσχέδιο του Προϋπολογισμού βρίσκεται από τη Δευτέρα στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καν τομεάρχη Οικονομικών και Οικονομίας.

Όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για το παρόν και το μέλλον, καθώς οι βουλευτές και τα στελέχη βλέπουν όλες τις αρμοδιότητες να βρίσκονται στα χέρια λίγων ανθρώπων, μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού.


Πηγή