LIVE η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ

32

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση του Πρωθυπουργού, με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τη συζήτηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται στην αρχή μίας δεύτερης τετραετίας, στόχος κατά την οποία είναι η διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, που υπερβαίνουν κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η ανάπτυξη πρέπει να δημιουργεί θέσεις εργασίας, να οδηγεί στη σύγκλιση των μισθών με τους ευρωπαϊκούς. Πρέπει να προστεθεί και η έννοια της ανθεκτικότητας έναντι των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ακόμη, πρέπει να έχει ουσιαστικά και έμπρακτα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης, ώστε να μη διευρύνονται οι ανισότητες, αλλά να μικραίνουν. Το ζητούμενο είναι πώς να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, χωρίς να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος και εντός των δημοσιονομικών κανόνων. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο οφείλουμε να κινηθούμε και στρέφονται οι πολιτικές μας», υπογράμμισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Συνολικά, οι δράσεις μας θα ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ, για τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία. Το κράτος έχει την ευθύνη του επανασχεδιασμού των υποδομών με βάση τα νέα δεδομένα, αλλά και εμείς δε γίνεται να τα περιμένουμε όλα από την Πολιτεία. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης των δεξιοτήτων, της στελέχωσης και της οργάνωσης του Δημοσίου», σημείωσε αρχικά ο κ. Παπαλεξόπουλος.


Πηγή