ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν τέλος τα συντροφικά μαχαιρώματα – Σκουρλέτης εναντίον Σπίρτζη

27

Τα συντροφικά μαχαιρώματα λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που έχουν βγει… τα μαχαίρια μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της μειοψηφίας με αφορμή την ανακοίνωση των τομεαρχών.

Η πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές του 2024 έχει ανάψει φωτιές, με τον Πάνο Σκουρλέτη να εξαπολύει επίθεση κατά του συντρόφου του.

Σημειώνεται πως ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνεντεύξεις του, υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές του επόμενου έτους.

Eιδικότερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε τα εξής: «Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο το κόμμα της Αριστεράς και το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας να μπουν σε άλλες διαδικασίες προκειμένου ακόμα και να ενοποιηθούν, ακόμα και να έχουν κοινή κάθοδο στις εκλογές σαν ένα κόμμα. Αυτό το λέω και για τις ευρωεκλογές και για τις εκλογές. Το ποιο πρόσωπο μπορεί να ηγηθεί, αυτό προκύπτει από μια πολιτική διαδικασία και από μια εκλογική διαδικασία στη συνέχεια. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να έχουμε έναν μεγάλο προοδευτικό χώρο που θα διεκδικεί με πολύ μεγάλες αξιώσεις και θα δημιουργεί και κοινωνική πλειοψηφία αλλά και πολιτική πλειοψηφία. Διαφορετική περίπτωση είναι αυτό που ζούμε τώρα ή αυτό που ζούμε χρόνια, δηλαδή μια προσπάθεια να απορροφήσει το ένα κόμμα το άλλο. Αυτό δεν γίνεται και τελικά αυτό που έχει διαμορφωθεί είναι δυο κόμματα στον χώρο της Κεντροδεξιάς, το ένα θα έχει γύρω στο 17%-15%, το άλλο θα έχει γύρω στο 10%-12%, είναι αδιάφορο όμως». Σε ανάλογη τοποθέτηση προχώρησε και σήμερα ο κ. Σπίρτζης.

Τα παραπάνω δεν άφησε ασχολίαστα ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος ουσιαστικά φωτογράφησε Χρήστο Σπίρτζη ως έναν από τους «υπονομευτές» της προηγούμενης περιόδου.

Mιλώντας στην ΕΡΤ ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε σχετικά: «Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ασκήσω κριτική σε συντρόφους που προσπαθούν να ερμηνεύσουν την εκλογική αποτυχία με εσωτερικούς εχθρούς. Πρόκειται για ελεεινή προπαγάνδα». Σύμφωνα με τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ «οι δυνάμεις που στήριξαν τον Κασσελάκη βασίστηκαν σε αυτή τη λογική». «Αν είναι δυνατόν να λένε αυτό το πράγμα στα στελέχη του υπουργικού συμβουλίου 2015-2019 ότι ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει» κατέληξε ο Πάνος Σκουρλέτης.


Πηγή