ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το παρασκήνιο για τον «πόλεμο» του Κασσελάκη με την εσωκομματική αντιπολίτευση

88

Το μπρα ντε φερ στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της νέας προεδρικής τάσης και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη και ουδείς γνωρίζει πού θα καταλήξει.

Με αφορμή την ανακοίνωση των Τομεαρχ΄λων, δηλαδή της «σκιώδους κυβέρνησης» τα δύο στρατόπεδα δείχνουν τα δόντια το ένα στο άλλο και τα συντροφικά αλληλοκαρφώματα παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Τα προηγούμενα 24ωρα οι παρασκηνιακές διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονες, καθώς ο νέος προέδρος κατέβαλε προσπάθειες μέσα από επικοινωνίες που είχε με στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να βρεθεί κοινός τόπος. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε σε κάποια στελέχη να συμπεριληφθούν στη «σκιώδη κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο εξέλαβε την αρνητική τους απάντηση.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα ανήκουν στην κίνηση «6+6», στην οποία ανήκουν οι κ.κ. Τζανακόπουλος, Ηλιόπουλος, Χαρίτσης και άλλοι και τα οποία δεν δέχθηκαν να αναλάβουν κάποιον Τομέα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία είχε αρνηθεί να αναλάβει οποιονδήποτε ρόλο, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους και κόπωση μετά τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη προέδρου στο κόμμα.

Το «όχι» από τα στελέχη προκάλεσε την έντονη δυσφορία του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη συνέχεια αποφάσισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα μέσω της ανάρτησής του στο Facebook στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Στην ανάρτησή του στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια.

Το ρήγμα είχε αρχίσει να δημιουργείται από την προηγούμενη βδομάδα όταν κατά τη διάρκεια της εκλογής του νέου προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπήρξαν 16 «λευκά», με την εσωκομματική αντιπολίτευση, την τάση «6+6» και την «Ομπρέλα» να δείχνει από την αρχή τα «δόντια» της στον Στέφανο Κασσελάκη.


Πηγή