Κι άλλη μετεγγραφή! Ο Στέφανος Τζουμάκας στο ΣΥΡΙΖΑ

851

«Σήμερα ξεκινά η συμπόρευση για μια ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμμαχία», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή συναντήσεις που είχε με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Τζουμάκα, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, το ιδρυτικό μέλος του Πανελλαδικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Παϊπουτλίδη και τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Θάνο Μωραΐτη.

Να αναφέρουμε λοιπόν πως ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πράξη τα όσα είπε περί δημιουργίας ενός προοδευτικού μετώπου, αφού σήμερα αριθμεί στο πλευρό του αρκετά πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, οι μισοί του υπουργοί και μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας αποτελείται από πρώην στελέχη του αριστερού ανδρεοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.

Να αναφερθεί επίσης ότι ο Στέφανος Τζουμάκας συνομιλεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον από το 2011.

Ο κ. Τζουμάκας υπογράμμισε ότι «προχωράμε όλοι μαζί σε συμπόρευση, αναγνωρίζοντας και λάθη και αδυναμίες, σε κριτική υποστήριξη, σε κοινό αγώνα με προοδευτικές πολιτικές και συνεργασίες».Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τζουμάκα

«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση μας σήμερα ήταν σε πνεύμα αμοιβαιότητας, συμπόρευσης και διεύρυνσης της συνεργασίας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προοδευτική εξέλιξη .Οι δυνάμεις του συστήματος που οδήγησαν στην υποτίμηση και τη φτωχοποίηση πρέπει να ηττηθούν ξανά.

Εξ αιτίας των πολιτικών επιλογών τους, οι Έλληνες ζουν στο βιοτικό επίπεδο του 1977, η χώρα υπέστη μεγάλη βλάβη, έχασε το 30% του εθνικού της πλούτου, έχασε πάνω από 300 χιλιάδες επιχειρήσεις , έχασε πάνω από ένα τρις σε εμπορικές αξίες, το 80% των Ελλήνων έχασαν το 60% των εισοδημάτων τους. Το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μετανάστευσαν και οδήγησαν την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον στη λίστα των φτωχών χωρών της Ένωσης με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Το μέλλον της χώρας δεν είναι οι δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη κρίση .

Ξανά στην αντιπολίτευση. Εκεί είναι η θέση τους. Προχωράμε όλοι μαζί σε συμπόρευση, αναγνωρίζοντας και λάθη και αδυναμίες, σε κριτική υποστήριξη, σε κοινό αγώνα με προοδευτικές πολιτικές και συνεργασίες. Για την έξοδο από τη κρίση για τη Νίκη».