Συνάντηση Μητσοτάκη – Κουρέτα την Τρίτη στο Μαξίμου

32

Ο Δημήτρης Κουρέτας που αναλαμβάνει από την πρώτη Ιανουαρίου 2024 το «τιμόνι» της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα συναντηθεί αύριο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη της Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα θα συναντήσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Τρίτης.

Οπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων τη Δευτέρα, «ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το σύνολο των νεοεκλεγμένων Περιφερειαρχών, όπως έχει καθήκον να κάνει και όπως κάνει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, για να μιλήσει για τις περιοχές τους, για να μιλήσει για τις Περιφέρειές τους».

Ωστόσο, «λόγω ειδικών συνθηκών και κατάστασης, ο πρώτος που θα συναντήσει αύριο θα είναι ο κ. Κουρέτας», προσέθεσε ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στο πλήθος των εκκρεμοτήτων που καλούνται να επιλύσουν κεντρική κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση στη Θεσσαλία, μετά το σφοδρό πλήγμα που υπέστη η περιφέρεια κατά τις πρόσφατες κακοκαιρίες. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του νέου περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος ζητήματα αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Ο Δημήτρης Κουρέτας εξελέγη περιφερειάρχης Θεσσαλίας στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ –του οποίου έχει υπάρξει στέλεχος– και του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας 155.638 ψήφους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 59,68%, έναντι 105.140 ψήφων που έλαβε ο Κώστας Αγοραστός (40,32%), ο οποίος είχε λάβει το «γαλάζιο» χρίσμα.


Πηγή