Βούτσης: Η άποψη Σπίρτζη υπονομεύει τη συνεργασία με τον προοδευτικό χώρο – Βοηθάει τον Ανδρουλάκη

37

Την κάθετη διαφωνία του με την πρόταση Σπίρτζη για συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής

Το μήνυμα πως οι απόψεις για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε προοδευτική συμμαχία, σε ένα κεντρώο ή κεντροαριστερό κόμμα, έτσι ώστε να υπάρξει συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ, είναι αξιακά έξω από το κόμμα, έστειλε ενόψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ με τους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, ο Νίκος Βούτσης είπε πως η άποψη Σπίρτζη υπονομεύει πλήρως την αναγκαία συνεργασία στον ευρύτερου προοδευτικού χώρου στη βάση προγραμμάτων.

Μάλιστα, προχώρησε παραπέρα την οξεία κριτική του στο έτερο στέλεχος του κόμματος, αλλά και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως «η άποψη βοηθάει τον κ. Ανδρουλάκη ο οποίος εργάστηκε για να μην υπάρχει προοδευτική συνεργασία στον πρώτο γύρο που ο Τσίπρας έλεγε παμε να κάνουμε κοινή προοδευτική κυβέρνηση».

Επίσης, έστρεψε τα πυρά του κατά του προέδρου του κόμματος, λέγοντας πως η αλλαγή ηγεσίας δεν βοήθησε τον αναστοχασμό εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτήρισε λάθος τη στρατηγική του κόμματος «φυγή προς τα εμπρός», καθώς αφήνει πίσω τον αναστοχασμό που δεν έγινε από την ήττα του 2019.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής άφησε αιχμές για τον χρόνο συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, κάνοντας λόγο ότι έγινε πολύ καθυστερημένα.

Προανήγγειλε πως θα τοποθετηθεί στην Κεντρική Επιτροπή τον Νοέμβριο.


Πηγή