Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας – Μεγάλη ανησυχία για τη Γάζα

55

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε αρχικά τον αποτροπιασμό του για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, το βράδυ της Τρίτης –   «Έγινε μια επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας, και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

Για τα τελευταία τραγικά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

«Εκφράζω αποτροπιασμό και οδύνη για το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας. Ενώνω τη φωνή μου με αυτούς που ζητούν τη διαλεύκανση του γεγονός. Στη γειτονιά μας γίνονται δραματικά γεγονότα.

Ξεκινώντας από την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονική επίθεση της Χαμάς εντός του Ισραήλ. Δεν θα σπεύσω να βγάλω συμπέρασμα κατηγορώντας ούτε τη μία, ούτε την άλλη πλευρά. Αυτή είναι η επίσημη θέση της ΕΕ. Αυτή τη στιγμή με τόσο τεταμένα τα πνεύματα στην περιοχή του Ισραήλ, είναι εύκολο να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Παίζεται και ένας παιχνίδι προπαγάνδας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Έγινε μια επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας, και αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Ταυτόχρονα, διαχωρίζουμε τη Χαμάς από τον Παλαιστινιακό λαό. Αυτό σημαίνει ανθρωπιστική βοήθεια, προστασία των αμάχων που είναι εγκλωβισμένοι σε μία εμπόλεμη ζώνη και είναι οι τελευταίοι που φταίνε. Μιλάμε για το δικαίωμα στην αυτοάμυνα εντός των πλαισίων του Διεθνούς Δικαίου. Το Ισραήλ είναι η μόνη Δημοκρατία στην περιοχή.

Δεν μπορεί να αντιδράσει όπως μία τρομοκρατική οργάνωση. Πρέπει να δράσει εντός των πλαισίων του Διεθνούς Δικαίου. Είμαι πολύ προβληματισμένος για μια πιθανή χερσαία επίθεση στη Γάζα. Το λέει μία χώρα σύμμαχος του Ισραήλ αλλά και έντονος συνομιλητής όλων των παικτών της περιοχής. Πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση. Η εκδίκηση δεν ταιριάζει σε οργανωμένα κράτη».


Πηγή