Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας – Μεγάλη ανησυχία για τη Γάζα

56

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τη φύλαξη των συνόρων μας. Έχουμε ήδη αριθμό Παλαιστινίων που αναζητούν άσυλο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για τον ρόλο της Ελλάδας στο Μεσανατολικό μίλησε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε: «Η Ελλάδα ουδέποτε απομακρύνθηκε από τη λύση των δύο κρατών, για την οριστική λύση του Παλαιστινιακού Ζητήματος. Είναι κάτι που τόνισα και στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα χθες. Αγωνιζόμενοι για αυτή τη λύση, υπηρετούμε την ειρήνη στην περιοχή και τη στρατηγική μας σχέση με το Ισραήλ. Θέλουμε να μην υπάρξει κλιμάκωση».

Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να ενισχύσουμε τη φύλαξη των συνόρων μας. Έχουμε ήδη αριθμό Παλαιστινίων που αναζητούν άσυλο. Σε αυτές τις συνθήκες και με το φάσμα της Ισλαμικής τρομοκρατίας να έχει αναβιώσει, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Το ταξίδι μου μετατέθηκε για λόγους ασφάλειας. Δεν θα πήγαινα, όμως, μόνο στο Ισραήλ. Θα πήγαινα και θα πάω στον βασιλιά της Ιορδανίας, έχω επικοινωνία με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, έχω επικοινωνία με τον πρόεδρο Σίσι. Κανείς δεν καταλογίζει στην Ελλάδα μεροληψία στις συζητήσεις. Ο λόγος της Ελλάδας βαραίνει και είμαστε πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή».


Πηγή