ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά το Συνέδριο αλλάζει η σύσταση των οργάνων του κόμματος»

32

Με τον «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ να μαίνεται, ο κ. Σπουρδαλάκης συμπλήρωσε: «Η Επιτροπή κρίνει το βάρος των υποθέσεων και επισπεύσει ανάλογα τη διαδικασία»

«Μετά το Συνέδριο αλλάζει η σύσταση των οργάνων του κόμματος», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Σπουρδαλάκης.

Μάλιστα, με τον «εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ να μαίνεται, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Η Επιτροπή κρίνει το βάρος των υποθέσεων και επισπεύσει ανάλογα τη διαδικασία».

Πάντως, κρίσιμη χαρακτηριζόταν η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00 της Πέμπτης (26/10). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε ενωτικός και ανέφερε ότι όλοι θα πρέπει να αφήσουν πίσω τις εσωκομματικές συγκρούσεις και να απευθυνθούν στην κοινωνία με συγκεκριμένες προτάσεις.

Μάλιστα, ανέφερε ότι και ο ίδιος ίσως θα πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα, ειδικότερα ως προς τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση. Πηγές από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως ο κ. Κασσελάκης δεν θέλησε να λογοκρίνει κανέναν από τους διαφωνούντες σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά την ένταση και τις διαμάχες στο εσωτερικό του κόμματος τα τελευταία 24ωρα.

Παρόλα αυτά, όμως, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκ νέου στην ύπαρξη ενός συστήματος εντός ΣΥΡΙΖΑ το οποίο μετατρέπει τον πλουραλισμό σε κακοφωνία, υπογραμμίζοντας πως αυτή είναι μία κατάσταση που θα πρέπει να αλλάξει καθώς ούτε αρέσει σε κανέναν, ούτε και ευνοεί την παράταξη.


Πηγή