Τσακαλώτος: «Εξαιρετικά δύσκολη η υπερηφάνεια στον ΣΥΡΙΖΑ»

29

Οι νέες δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη

Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να άνοιξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τις νέες του δηλώσεις στην εκδήλωση που έκανε η εφημερίδα «Εποχή» με θέμα: «Η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά απέναντι στις προκλήσεις των καιρών».

Το ερώτημα «αν μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα;», έθεσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της εφημερίδας «Η Εποχή», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον άτυπο επικεφαλής της «Ομπρέλας», να μη δίνει, ωστόσο, την απάντηση. «Υπάρχει χώρος σ’ αυτό το κόμμα; Κανείς εδώ δεν θεωρεί ότι πρέπει να είμαστε σε ένα κόμμα που έχει τις ιδέες μόνο τις δικές μας. Συνθήκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να είναι ένα πλουραλιστικό κόμμα. Πολύ μακριά από εμάς ότι δεν μας αρέσει πια αυτό το κόμμα γιατί δεν έχει τις δικές μας ιδέες», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, όμως, σκλήρυνε τη στάση του, σημειώνοντας πως «το ερώτημα είναι αν με αυτή τη ρευστοποίηση, αυτό τον αρχηγισμό αν μπορούμε να είμαστε σ’ αυτό το κόμμα. Αυτό το τοξικό κλίμα που είναι σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο δεν το έχω ξανασυναντήσει. Αυτό δεν δημιουργεί μόνο πρόβλημα αισθητικό. Στην ΠΓ 17 μέλη κάναν 17 καλές ομιλίες, κριτική στον πρόεδρο, για το τι είπε στο ΣΕΒ, για το Ισραήλ», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα στελέχη της πλειοψηφίας.

Συνέχισε, μάλιστα, τον αιχμηρό του λόγο, αναφέροντας πως «το εντυπωσιακό ήταν ότι ουδείς από την άλλη πλευρά απάντησε. Κανένας. Τι μάθημα παίρνω εγώ; Ότι η πολιτική συζήτηση δεν τους αφορά. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου δεν τους αφορά. Τους αφορά ένας μηχανισμός που θεωρούν ότι έχουν πλειοψηφία. Πολιτική συζήτηση μ’ αυτούς τους όρους είναι δύσκολη. Δεν έχουμε συζήτηση για το τι είναι το καινούργιο και τι το παλιό. Φτάνω στο συμπέρασμα. Είπα ότι θέλω να κάνω τον κόσμο της Αριστεράς περήφανο».


Πηγή