Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνομιλία Μπλίνκεν – Μητσοτάκη: «Στόχο αποτελεί η ευημερία στην Αν. Μεσόγειο»

67

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε τη «δέσμευση Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων».

Απόψε (06/11), το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσημη ενημέρωση για την επικοινωνία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της ελληνικής άμυνας και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη βοήθεια που παρέχει η χώρα μας, προς την Ουκρανία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, συνομίλησε σήμερα με τον Πρωθυπουργό τηε Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Υπουργός και ο Πρωθυπουργός υπογράμμισαν την κοινή δέσμευση για εμβάθυνση της διμερούς σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της άμυνας της Ελλάδας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ.

Ο Υπουργός συζήτησε τη συνεχιζόμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και επιβεβαίωσε τη σημασία της αντιμετώπισης του ανθρωπιστικού πόνου στη Γάζα. Ακόμη, επανέλαβε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για τους κοινούς στόχους αναφορικά με την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό (σ.σ. Κυριάκο) Μητσοτάκη για τη συνεχιζόμενη βοήθεια της Ελλάδας προς την Ουκρανία».


Πηγή