ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπει» μερική αποκόλληση ή απόσχιση κάποιων στελεχών ο Χάρης Μαμουλάκης

27

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζονται οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον του κόμματος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, χαρακτήρισε ως «ιστορική την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο» εκτιμώντας ότι μπορεί να υπάρχει μια μερική αποκόλληση ή απόσχιση κάποιων στελεχών.

Όπως είπε στα Παραπολιτικά FM το πρωί της Τετάρτης «γενικότερα οδηγούμαστε σε αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς πολλές εντάσεις που το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν, είναι πιο ήρεμο το κλίμα. Σίγουρα οι διαγραφές είναι η έσχατη λύση όταν επιδιώκεις πραγματικά την ενότητα αλλά βέβαια όταν υπερβαίνουν τα όρια πλείστες φορές κάποιοι σύντροφοι νομίζω ότι δεν υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές. Ο στόχος σίγουρα είναι μια ομογενοποίηση του χώρου».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Τσακαλώτου ότι έχει χαθεί η υπερηφάνεια στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαμουλάκης είπε ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει μια καθαρή διαδρομή η οποία έχει όμως και τις συγκεκριμένες ιδεοπολιτικές συνιστώσες, κατευθύνσεις και εδράζεται σε μια λογική λίγο πιο αριστερή από αυτή που ευρύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει όμως δεν νομίζω ότι η υπερηφάνεια έχει απωλεσθεί μέσα από την παρουσία μας σε ένα κόμμα».

Ερωτηθείς αν φοβάται ότι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει διάσπαση, απάντησε ότι «πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος αλλά δεν νομίζω ότι έχει χαρακτηριστικά διασπάσεως, μια μερική αποκόλληση ή απόσχιση κάποιων στελεχών μπορεί να υπάρξει, δεν θα το ήθελα αλλά ακόμα και αν συμβεί μπορεί να δράσει και προωθητικά».

«Για μένα δεν περισσεύει κανένας στην πολύ μεγάλη προσπάθεια ανάταξης που σχεδιάζουμε και πρέπει να ανοίξουμε το βηματισμό μας το επόμενο διάστημα. Δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο αλλά αν υπάρχει βούληση μπορεί να επιτευχθεί» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή