Κείμενο-«γροθιά» 1.300 μελών του ΣΥΡΙΖΑ – «Διέξοδος Αριστερά»

29

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στέφανο Κασσελάκη οδηγεί, με τη συναίνεσή του, τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων

Κείμενο-«μαχαιριά» σε βάρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπογράφουν 1.300 μέλη του κόμματος (αποτελεί το πρώτο «κύμα» των υπογραφών, θα ακολουθήσει και ανανεωμένη λίστα μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής), ανάμεσα στους οποίους όλα τα στελέχη πρώτης γραμμής της «Ομπρέλα», στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως το δικό τους μέλλον βρίσκεται στην Αριστερά.

Αν και δεν προσδιορίζουν αν αυτό το «αριστερό μέλλον» βρίσκεται εντός ή εκτός της Κουμουνδούρου, καθίσταται απολύτως σαφές ότι αποτελεί το πρελούδιο της αποχώρησης τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι θα ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο, μακριά από τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς, ανοιχτό στις δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και άνδρες της Αριστεράς», αναφέρεται στο κείμενο, δείγμα πως δύσκολα θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν με τους «διώκτες τους», στον ΣΥΡΙΖΑ «Όλοι και όλες διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σε αποδρομή. Μέχρι πρόσφατα πολλοί/ές τρέφαμε την ελπίδα ή την αυταπάτη ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διεξαγόταν μια θεμιτή και θεσμικά εξασφαλισμένη αντιπαράθεση, που θα μπορούσε να επιλυθεί με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες», αναφέρει το κείμενο, ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο «βέλη» προς τη νέα ηγεσία.

«Παρ’ όλα αυτά, ή ακριβώς για όλα αυτά που ζούμε, η διέξοδος είναι Αριστερά (…) Η διαδικασία εκλογής προέδρου είχε μια οπερετική κατάληξη, που εξελίσσεται σε δράμα ολοκληρωτικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε απροσχημάτιστα αρχηγικό κόμμα, με ελέω θεού πρόεδρο, πηγή όλων των εξουσιών, που ασκεί «αδιαμεσολάβητα» την ηγεσία χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη σύγκλησης των εκλεγμένων συλλογικών κομματικών οργάνων», συνεχίζει στη συνέχεια.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στ. Κασσελάκη οδηγεί, με τη συναίνεσή του, τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με οποιαδήποτε εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τονίζουν, στρέφοντας τα πυρά τους κατά της ηγετικής ομάδας. Ανάμεσα στις υπογραφές, ξεχωρίζουν αυτές των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα, Αννέτας Καββαδία, Κώστα Αθανασίου, Έφης Καλαμαρά, Κατερίνας Κνήτου, Πάνου Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Ανδρέα Ξανθού και Χρήστου Καραγιαννίδη.


Πηγή