Συνεδριάζουν απόψε ομάδα Αχτσιόγλου και «Ομπρέλα» για τη στάση τους στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

63

Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

Το βράδυ της Πέμπτης συνεδριάζουν τόσο η ομάδα των Έφη Αχτσιόγλου-Αλέξη Χαρίτση-Νάσου Ηλιόπουλου όσο και η «Ομπρέλα», προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που αναμένεται να οριστικοποιηθεί η διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την αποχώρηση της «αριστερής πτέρυγας» από το κόμμα.

«Μανιφέστο εξόδου» από την «Ομπρέλα»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου που αποτελεί «μανιφέστο εξόδου» από την Κουμουνδούρου, το οποίο συνυπογράφουν 1.300 μέλη του κόμματος, τα οποία, παράλληλα, εξαπολύουν σφοδρή επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενο αναφέρεται πως το κόμμα βρίσκεται σε «αποδρομή» και ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στέφανο Κασσελάκη, οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ «στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό». «Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το κείμενο-καταπέλτης φέρει την υπογραφή 41ος μελών της Κεντρικής Επιτροπής, εννέα μελών της Πολιτικής Γραμματείας και πανεπιστημιακών. Ανάμεσα στους υπογράφοντες, βρίσκονται ο άτυπος επικεφαλής της «Ομπρέλας» Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και ο το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Αννέτα Καββαδία. Τα 2/3 της «Ομπρέλας» Ωστόσο, η «Ομπρέλα» έχει περίπου 60 μέλη στην Κεντρική Επιτροπή. Επομένως, προκαλεί εντύπωση ότι το κείμενο υπογράφεται από μόλις 41 και όχι από το σύνολο των στελεχών. Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν, σχεδόν, 20 πρόσωπα που αν και βρίσκονται κοντά στην εσωκομματική αντιπολίτευση, τάσσονται κατά της απόφασης αποχώρησης στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ζητώντας να υπάρξει συννενόηση με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, πριν από το άλμα στο κενό. Στο κενό οι προσπάθειες συμβιβασμού Μέσα σε αυτό κλίμα Προεδρικοί και «Ομπρέλα» ακονίζουν τα «μαχαίρια» τους ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι συμβιβαστικές παρεμβάσεις ιστορικών στελεχών, όπως αυτή του Γιάννη Δραγασάκη, που ζήτησε να συσταθεί ένα διευθυντήριο με πρόσωπα από όλες τις πλευρές, που θα επιβλέπει τα συμφωνημένα. Όλα δείχνουν πως στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, θα υπάρξει ένα σκληρό ξεκαθάρισμα παλιών, εσωκομματικών, λογαριασμών.


Πηγή