ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφοφορία για το δημοψήφισμα Κασσελάκη ζητά η πλευρά Αχτσιόγλου – Τι θα κάνει η «Ομπρέλα»

72

Ψηφοφορία εδώ και τώρα για το διάγγελμα και το δημοψήφισμα Κασσελακη
ζητά η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, με την «Ομπρέλα» να συντάσσεται με την παραπάνω πρόταση.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρότασης θα ζητείται να αποσυρθεί το δημοψήφισμα, αλλά σημείο – κλειδί που θα κρίνει τη διαδικασία θα είναι το πόσοι τελικά από όσους στηρίζουν τον νέο Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη θα συνταχθούν μαζί τους.

Στην ίδια ομάδα στελεχών θα πρέπει να συνυπολογίζεται και η ομάδα Τεμπονέρα, ο οποίος σήμερα χαρακτήρισε «αχρείαστη, εσωστρεφής, διχαστική κίνηση που υπονομεύει την ενότητα» την κίνηση για δημοψήφισμα.

Από πλευράς της, η «Ομπρέλα» σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε ψηφοφορία η πρόταση για διαγραφές και δημοψήφισμα, θα αποχωρήσει καταγγέλλοντας τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες της νέας ηγεσίας.

Τα δεδομένα μέχρι το πρωινό της Παρασκευής ήταν συγκεκριμένα. Η «Ομπρέλα» θα αποχωρούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο -μάλιστα, δύο ιστορικά στελέχη, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Βούτσης το έπραξαν νωρίτερα.

Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου θα ασκούσε, μεν, σκληρή κριτική, αλλά δεν έδειχνε να σκέφτεται καν την αποχώρηση, την ώρα που οι «σκληροί προεδρικοί» -Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Σωκράτης Φέμελλος, Γιώργος Τσίπρας- και τα πρόσωπα που είναι φιλικά διακείμενα προς τον νέο πρόεδρο -Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος- θα πετύχαιναν μια άνετη υπερψήφιση της εισήγησης της ηγεσίας.

Όμως, όλα τινάχτηκαν στον αέρα από την -πολιτικά ακατανόητη, επικοινωνιακά στοχευμένη- επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει θέμα εσωκομματικού «δημοψηφίσματος», ώστε να αποφασίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή η μη, των Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Στέφανου Τζουμάκα.

Η κίνηση αυτή ήταν πολιτικά ακατανόητη, διότι οι τρεις πρώτοι είχαν επί της ουσίας ανακοινώσει την αποχώρηση τους από το κόμμα, ενώ και ο τέταρτος θα το έπραττε στην Κεντρική Επιτροπή. Επικοινωνιακά ήταν στοχευμένη, γιατί ικανοποιούσε τους σκληροπυρηνικούς διαδικτυακούς οπαδούς του προέδρου, που ζητούσαν «αίμα στην αρένα».

«Έκρηξη» των «φιλοπροεδρικών»

Όμως, τη στάση αυτή του Στέφανου Κασσελάκη, τα «φιλοπροεδρικά» στελέχη, την εξέλαβαν ως μήνυμα και προς τους ίδιους για το μέλλον. Θεώρησαν, δηλαδή, ότι προσπαθεί να τελειώσει οριστικά με το κόμμα και πως θα παρακάμπτει τους πάντες.

Έτσι, του διαμήνυσαν και εκείνοι με τη σειρά τους, ότι είτε θα πάρει πίσω το «δημοψήφισμα», είτε θα το καταψηφίσουν. Μάλιστα, φρόντισαν να είναι εντελώς ξεκάθαροι μαζί του και σε αυστηρότατο τόνο, δείχνοντας του πως η ανοχή τους έχει όρια.


Πηγή