ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική ενόψει – Μπαράζ αποχωρήσεων αν δεν γίνει ψηφοφορία

29

Έτοιμα να αποχωρήσουν και να καταγγείλουν τη διαδικασία είναι δεκάδες μέλη της Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης επιμείνει στην εξαγγελία του περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του προέδρου, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος – εκτός εάν η Κεντρική Επιτροπή καταδικάσει πολιτικά τους 4 παραπεμφθέντες. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως το ζήτημα των διαγραφών ισχύει κανονικά, με βάση τις προβλεπόμενες
καταστατικές διατάξεις – αν και τα υπό διαγραφή ιστορικά στελέχη, θα έχουν αποχωρήσει από μόνα τους.

Σε περίπτωση, ωστόσο, που δεν υποχωρήσει από την πρόταση του δημοψηφίσματος, τότε οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, καθώς τα στελέχη της μειοψηφίας θα ζητήσουν ψηφοφορία και θα αποχωρήσουν σύσσωμα από την διαδικασία της Κεντρικής Επιτροπής, καταγγέλοντας τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη, αν αυτή δεν πραγματοποιηθεί.

Οι ομάδες Αχτσιόγλου, Τεμπονέρα από τη συνεδρίαση και η «Ομπρέλα» οριστικά από το κόμμα. Πάντως, ουδείς μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να ακολουθήσουν στην καταγγελία της διαδικασίας και ορισμένοι «φιλοπροεδρικοί», γεγονός που θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.


Πηγή