Νίκος Παππάς: Δεν περίμενα τέτοιο έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας από την «Ομπρέλα»

26

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια εικόνα κρίσης, αλλά νομίζω ότι είναι άλλο ένα επεισόδιο στη συνέχεια των διαφωνιών με τις οποίες είχαμε μάθει να πορευόμαστε όλοι μαζί», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς στο Open.

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς μίλησε για «έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας» από πρόσωπα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή. Ακόμη, υπερασπίστηκε την κριτική που δέχεται ο Παύλος Πολάκης λέγοντας μάλιστα πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός «στοίχισε πολύ περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ» με τις δηλώσεις του.

Αρχικά ο κ. Παππάς ανέφερε:

«Η διαφωνία γύρω από τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκρότησή του ως μια Αριστερή Προοδευτική Δημοκρατική παράταξη από την Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο είναι κάτι το οποίο συζητήσαμε στο Συνέδριο και με έντονο τρόπο και είναι μια διαφωνία η οποία μέχρι χτες είχαμε μάθει να πορευόμαστε μαζί. Δεν έχει αλλάξει για μας. Κάναμε μια εκλογή που έπρεπε να είναι αναζωογονητική διαδικασία και λυπάμαι που το λέω, αλλά από την επόμενη ώρα κιόλας άρχισε, όχι μια αμφισβήτηση της γραμμής απλώς αλλά μια κατεδαφιστική κριτική η οποία, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο κόμμα που θα την έκανε ανεκτή.

«Δεν αντέχουν ούτε στο δευτερόλεπτο στον έλεγχο αληθείας. Ο Κασσελάκης με το που βγήκε, δεν πρόλαβε να κάνει παράδοση – παραλαβή με τον Τσίπρα και άρχισαν να αποδομούν, όχι κάποιες πολιτικές απόψεις που είχε εκφράσει αλλά το ίδιο το πρόσωπο. Προσωπικά, εγώ με κάποιους ανθρώπους έχω μεγαλώσει μαζί, με γνωρίζουν από παιδί, μωρό. Δεν περίμενα τέτοιο έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας. Περίμενα την αναγνώριση ενός αποτελέσματος που μας εξέπληξε θετικά ως προς τη συμμετοχή. Από τη μια ακούμε πως εγκαταλείπουμε την Αριστερά και από την άλλη, στην ίδια παράγραφο ότι χάσαμε επειδή δεν ακολουθήσαμε το παράδειγμα του Τόνι Μπλερ και του τρίτου δρόμου, που έχει δείξει ποια είναι τα όριά του.


Πηγή