Βοιωτία – Κατσαφάδος για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά: «Καμία συγκάλυψη – Περιμένουμε την ΕΔΕ»

31

Βοιωτία: «Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή παραβατικότητας των αστυνομικών υπαλλήλων», σημείωσε ο Κώστας Κατσαφάδος.

Η διαλεύκανση του περιστατικού με τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Ρομά τη νύχτα του Σαββάτου στο Λεοντάρι Βοιωτίας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο επίκεντρο των αρμόδιων υπηρεσιών, δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος.

Μάλιστα, εκτός από την ΕΔΕ που διενεργείται αλλά και την κράτηση του αστυνομικού, εισαγγελέας και ανακριτής μελετούν όλα τα δεδομένα ενώ θα ξεκινήσουν άμεσα και οι καταθέσεις μαρτύρων με τον κ. Κατσαφάδο να δηλώνει πεπεισμένος, μιλώντας στην ΕΡΤκαι τονίζοντας πως «θα βγει η αλήθεια».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κατσαφάδος υπογράμμισε πως η αστυνομία κινείται πάντα κάτω από ένα πλαίσιο κανόνων και συμπεριφορών. «Οποιοσδήποτε εκφεύγει αυτών των κανόνων και αυτού του πλαισίου θα έχει τις ανάλογες ποινές» πρόσθεσε και τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή παραβατικότητας των αστυνομικών υπαλλήλων. Καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη».

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η Σία Αναγνωστοπούλου με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει πως πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το έγκλημα τρέχει στους δρόμους και βλέπουμε την ίδια την αστυνομία να σκοτώνει νέα παιδιά, επειδή τα καταξίωνε».

Μάλιστα υπενθύμισε και την παρόμοια τραγωδία στη Θεσσαλονίκη στις 5 Δεκεμβρίου του 2022 με τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυρά αστυνομικού, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όταν έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη αξίας 20 ευρώ.

Προσθέτοντας πως η «ανασφάλεια της κοινωνίας και μάλιστα από τα όργανα της ασφάλειας κάτι σημαίνει» και πως «πρέπει να αλλάξει άρδην η πολιτική της κυβέρνησης». Ενώ επιπλέον η κ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως «Νόμος και Τάξη» και «Η Αστυνομία είναι το Κράτος δεν γίνεται».

Με τα παραπάνω συμφώνησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως παρότι η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει και είχε παίξει πάρα πολύ το θέμα της ασφάλειας τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει και παραβατικότητα και προβλήματα.

Υπογραμμίζοντας όμως πως περιμένει την έρευνα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για το πως έγινε η τραγωδία, ενώ έκανε λόγο και για προβλήματα στην εκπαίδευση των αστυνομικών.


Πηγή