ΣΥΡΙΖΑ: Τρομάζει ένας νέος κύκλος αποχωρήσεων – Στον «πάγο» οι σχέσεις Κασσελάκη και Αχτσιόγλου

33

Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολλούς να φοβούνται ότι η διατήρηση της δεύτερης θέσης πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί. 

Την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν ακόμα και στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς θεωρούν ότι αν ανοίξει σύντομα ένας νέος κύκλος αποχωρήσεων στελεχών, τότε οι «πληγές» στο κόμμα δύσκολα θα επουλωθούν μέχρι τις ευρωεκλογές, καθιστώντας αβέβαιη ακόμα και τη διατήρηση της δεύτερης θέσης.

Είναι ξεκάθαρο πως οι σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με την Έφη Αχτσιόγλου, βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, από τη μέρα που ο πρώτος βρέθηκε να κρατάει στα χέρια του το «τιμόνι» της Κουμουνδούρου. Η εισηγητική του ομιλία ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής, αποτέλεσε για την πρώην υπουργό και την ομάδα της, «αιτία πολέμου».

Μάλιστα, αποτελεί κοινό μυστικό πως η ισχυρή πτέρυγα των «σαραντάρηδων» μένει στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να φύγει. Τα «χνώτα» τους με τη νέα ηγετική ομάδα δεν ταιριάζουν, ούτε πολιτικά, ούτε και αισθητικά. Επομένως, αυτό που μένει τώρα να φανεί, είναι το πότε ακριβώς θα «σκάσει» ο νέος κύκλος αποχωρήσεων.

Αν και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την πλευρά Αχτσιόγλου, το ίδιο απογοητευμένος με την παρουσία Κασσελάκη, εμφανίζεται και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Αν και ο ίδιος δήλωσε ότι το μέλλον του είναι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ουδείς μπορεί να το πει πια με βεβαιότητα – ειδικά μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον «νεοπροεδρικό» πρώην συνοδοιπόρο του στη ΡΕΝΕ, Νίκο Σκορίνη.

Όμως, εδώ δεν μιλάμε για μια ομάδα ιστορικών στελεχών που έχουν ως βάση τους της ριζοσπαστική Αριστερά, όπως είναι η «Ομπρέλα» – που με την αποχώρηση της, μάλλον, ανακούφισε τους Παύλο Πολάκη και σία.

Έχουμε να κάνουμε με στελέχη της νέας γενιάς, που ο πολιτικός τους κύκλος τώρα αρχίζει να «ανθίζει» και που διαθέτουν μεγάλη κυβερνητική εμπειρία και μάλιστα σε συνθήκες μνημονίων. Επομένως, εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλα μεγέθη.

Και αυτό το γνωρίζουν και οι «αυλικοί» του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως το «φρέσκο» πρόσωπο του αρχηγού τους, δεν θα καλύπτει για πολύ ακόμα τη «φωνή» του Παύλου Πολάκη και των στελεχών που τον περιτριγυρίζουν και τα οποία δεν αποτελούσαν επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, για να τον πλαισιώνουν.

Με βάση τα παραπάνω, υπάρχουν -λίγοι- άνθρωποι κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, που ζητούν να κατεβάσει τους τόνους και να επιδιώξει να βρει σημείο επαφής με την Έφη Αχτσιόγλου, έτσι ώστε να αποφευχθεί η οριστική σύγκρουση.


Πηγή