Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη και Σολτς στο Βερολίνο – Τι βρίσκεται στο μενού

33

Ποια θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ηγετών.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβε σήμερα στις 12:00 (14/11) υποδοχής από τον Όλαφ Σολτς στην καγκελαρία της Γερμανίας. Οι ηγέτες Ελλάδας και Γερμανίας θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στον 7ο όροφο του κτηρίου, όπου στεγάζεται το γραφείο του κ. Σολτς.

Ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει με άλλον… αέρα στο ραντεβού με τον κ. Σολτς, τον οποίο μαζί με την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, τού δίνει και οι «γέφυρες» που δημιουργεί η ελληνική διπλωματία στη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή.

Στον αντίποδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει –ύστερα από πέντε χρόνια– την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο, μέσα σε ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα, τουλάχιστον από τα γερμανικά Μέσα που δεν σταματούν να κριτικάρουν το αντιδυτικό κρεσέντο του Προέδρου της Τουρκίας και το «σφιχταγκάλιασμα» με τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Στην συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σολτς, το μεταναστευτικό θα βρεθεί επίσης πάνω στο «τραπέζι» ως ένα θέμα, που –όπως υπενθύμιζαν κυβερνητικές πηγές– είναι ευρωπαϊκό και κατά συνέπεια, απαιτεί μία ευρωπαϊκή απάντηση. Η Αθήνα καταγράφει με ικανοποίηση τη μείωση της απόστασης του Βερολίνου από τις ελληνικές θέσεις, οι οποίες εστιάζουν στην ανάγκη φύλαξης των συνόρων.


Πηγή