Μητσοτάκης για συγκοινωνίες: Έρχονται νέα ηλεκτρικά λεωφορεία – Πότε θα τεθούν σε κυκλοφορία

31

Για την καθημερινότητα και τις συγκοινωνίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι είναι πραγματικό πρόβλημα το κυκλοφοριακό στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα αντικατασταθεί ο στόλος στο χώρο των συγκοινωνιών.

Για την καθημερινότητα και τις συγκοινωνίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι είναι πραγματικό πρόβλημα το κυκλοφοριακό στην Αθήνα. Όπως είπε «μας απασχολεί ιδιαίτερα, δεν έχει εύκολες λύσεις, υπάρχει ένας πεπερασμένος αριθμός δρόμων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν μακροχρόνιες παρεμβάσεις όπως η γραμμή 4 του μετρό που θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους, αλλά έχει πολύ χρόνο μπροστά του να υλοποιηθεί.

«Εστιάζω στη βιώσιμη κινητικότητα με λεωφορειολωρίδες με αυστηρή επιτήρηση και νέα λεωφορεία παρουσίαση παρεμβάσεων μέσα στον επόμενο μήνα εύκολες παρεμβάσεις. Μεχρι το τέλος α’ τρίμηνου θα παραλάβουμε τα πρώτα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία για αντικατάσταση του στόλου που είναι βαθύτατα προβληματικός Πολλά από τα λεωφορεία μας είναι απαράδεκτα.

Θέλω να δώσουμε έμφαση στο ποδήλατο. Να φτιάξουμε ποδηλατόδρομους στο κέντρο της Αθήνας που θα έχουν νόημα οι διαδρομές όπως πχ Πανεπιστημιούπολη με κέντρο Αθηνάς.

Όσον αφορά τα μέτρα κατά της παραβατικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα μπουν 700 κάμερες ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας ενώ για την σημερινή συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα είπε ότι προσβλέπει σε καλή συνεργασία.


Πηγή