Γιατί η NΔ τρολάρει τον Κασσελάκη;

41

Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης και της Πειραιώς για τα όσα λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι περισσότερο καυστικές και δείχνουν την στρατηγική με την οποία έχει αποφασίσει να τον αντιμετωπίζει από εδώ και στο εξής η ΝΔ

Πρώτος απάντησε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα καυστικό σχόλιο κατά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Στο συνέδριο για τον τουρισμό, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε σχετικά και είπε: «Δεν ξέρω για πόσο ακόμα η αντιπολίτευση θα είναι αξιωματική». Με τρεις λέξεις τα είπε όλα ο πρόεδρος της ΝΔ. Δεχόμενος ερώτηση από δημοσιογράφο σχετικά με το «εάν του έχει λείψει ο Αλέξης Τσίπρας», ο Κυριάκος Μητσοτάκης γέλασε και έκανε το παραπάνω καυστικό σχόλιο για τις διαδικασίες στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το σχόλιο του πρωθυπουργού έχει βάση αφού πλέον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να έχει πάρει καθαρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ή του κόμματος Κασσελάκη όπως το αποκαλούν οι γαλάζιοι βουλευτές.

Ακόμα πιο καυστικός εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου, τόνισε ότι «το Πολυτεχνείο είναι μία τεράστιας σημασίας ημέρα. Κάποιοι έδωσαν πολύ σημαντικούς αγώνες, έχασαν τη ζωή τους. Δεν ανήκει σε κανέναν το Πολυτεχνείο παρά μόνο σε αυτούς που αγωνίστηκαν», Αναφορικά με τον κ. Κασσελάκη είπε: «Καλά θα κάνει και θα πάει ο Κασσελάκης στην πορεία του Πολυτεχνείου. Δεν ξέρω αν θα πάει με μπλοκ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ή θα φτιάξει ένα δικό του, της Goldman Sachs». Το αιχμηρό σχόλιο του κ. Μαρινάκη ξεκινά από το γεγονός ότι η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε άδεια στον Στέφανο Κασσελάκη να μπει στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι. Δεν τον καλύπτει δηλαδή ούτε η νεολαία του κόμματος του οποίου ηγείται. Στη ΝΔ και στην κυβέρνηση αποφεύγουν να αντιπαρατίθενται με ευθύ πολιτικό λόγο έναντι του Κασσελάκη καθώς διαπιστώνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πολιτική στόφα και είναι δώρον άδωρον να τον αντιμετωπίζουν με σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Προτιμούν να πατούν πάνω στις γκάφες του Κασσελάκη και να τον φέρνουν σε δύσκολη θέση τρολάροντας τα λεγόμενα του.

Ο κ. Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση με ανάρτησή του στα social media, έγραψε όμως λάθος το όνομα της εταιρείας εις την οποία εργάστηκε. Αντί για Goldman Sachs, έγραψε Goldman Sacks. Το σφάλμα το έπιασε αμέσως ο εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Ρωμανός και σε ανακοίνωση που εξέδωσε έγραψε:

«Επειδή είναι αδύνατον να απαντήσει κανείς σοβαρά στη σημερινή ανακοίνωση-επίθεση του κ. Κασσελάκη, σημειώνουμε μόνο τα εξής:

  1. Δεν κατάλαβε τι είπε ο Πρωθυπουργός.
  2. Δεν κατάλαβε τι είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
  3. Ούτε καν έμαθε να γράφει σωστά το όνομα της εταιρείας στην οποία δούλευε».


Πηγή