Χαρίτσης: «Χωρίσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί και χθεσινοί»

64

Ο -πλέον- ανεξάρτητος βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης άνοιξε τα χαρτιά του μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό το οποίο συζητούσαν όλοι τις τελευταίες ημέρες, πήρε σάρκα και οστά το πρωί της Πέμπτης. Η ομάδα Αχτσιόγλου αποφάσισε να αποχωρήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε με 36 βουλευτές και ένας νέος κύκλος κόντρας ξεκίνησε. Κόντρες ανάμεσα σε πρώην συντρόφους, όπως ακούστηκε.

Όπως ήταν αναμενόμενο όλοι είχαν κάτι να πουν μετά το νέο κύμα αποχωρήσεων. Ανάμεσά τους και ο Αλέξης Χαρίτσης, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου.

«Εμείς αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί, ούτε χθεσινοί. Το χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο εδώ και πολλά χρόνια» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως πρόκειται για μία «πολύ δύσκολη στιγμή» είπε ο Χαρίστης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και συνέχισε: «Καλό θα ήταν να δούμε την μεγάλη εικόνα. Έχουμε μία κυβέρνηση της δεξιάς της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι παντοδύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει συνεχώς στην απαξίωση».

«Εμείς πήραμε μία απόφαση ευθύνης αλλά και ελπίδας, γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες» συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης και κατέληξε: «Η Νέα Δημοκρατία στο πολιτικό επίπεδο παίζει μπάλα μόνη της. Είναι αναγκαίο για την αριστερά, να διαμορφωθεί μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε μία αριστερά η οποία θα εμπιστεύεται τις δυνάμεις της».


Πηγή