ΑΝΕΛ: «Κάποιοι έκαναν ιδεολογία και… καθήκον τη μίζα»

904

Την έντονη απάντηση του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Εξηγώντας τι έχει συμβεί από νομικής πλευράς και αναφερόμενος στο χρόνο τέλεσης τυχόν αδικημάτων από πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε ότι «με αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων έχει κριθεί ότι η παθητική δωροδοκία είναι στα καθήκοντα του υπουργού» σηκώνοντας έτσι θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό κόσμο.

“Κάποιοι έκαναν ιδεολογία και καθήκον τη… «μίζα»” τονίζουν από πλευράς τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε ανακοίνωσή τους με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ.

Αναλυτικά η δήλωση των ΑΝΕΛ:

Ξύπνησαν οι χειρότεροι εφιάλτες του ελληνικού λαού στο άκουσμα της θέσης της ΝΔ και του κ. Μπάμπη Αθανασίου, ότι η «μίζα» (δωροδοκία και ξέπλυμα κ.λ.π.) είναι, δήθεν, μέσα στα καθήκοντα των υπουργών!

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επαναφέραμε εδώ και 15 ημέρες με αίτημά μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την Πρόταση Απλού Ερμηνευτικού Νόμου (κατά το άρθρο 77 του Συντάγματος), που είχαμε καταθέσει το Φεβρουάριο του 2018, με την οποία θα διευκρινίζεται το αυτονόητο, δηλαδή ότι η δωροδοκία και το «ξέπλυμα» βρίσκονται εκτός των καθηκόντων των πολιτικών αξιωματούχων, ώστε χωρίς ασυλίες και παραγραφές όλοι να δικάζονται στο φυσικό δικαστή τους!

Η Ν.Δ. ήδη έχει ταχθεί κατά μιας τέτοιας διάκρισης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς δεν προχώρησε την από τον Φεβρουάριο 2018 κατατεθειμένη πρότασή μας με την αιτιολογία, ότι επίκειται η Συνταγματική Αναθεώρηση, όπου όμως η σχετική πρόταση απερρίφθη.

Εάν τώρα και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ «κωφεύσει» στη λαϊκή απαίτηση, τότε – δυστυχώς για την ελληνική κοινωνία – κανένα από τα δύο κόμματα εξουσίας δεν θα συγκαταλέγεται στις κοινωνικές δυνάμεις, που επιθυμούν την κάθαρση, την επάνοδο της εντιμότητας και των ηθικών αξιών στο επίκεντρο.

Η περίφημη τοποθέτηση του κ. Αθανασίου: