Μιλένα Αποστολάκη: Δριμεία επίθεση σε Τσακλόγλου – «Έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα»

47

Μιλένα Αποστολάκη: Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για άστοχες και επικίνδυνες δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας.

Με ανακοίνωσή της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του τελευταίου σε τηλεοπτική εμφάνιση, όπου ανέφερε πως οι δικηγόροι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους και να γίνουν ντελιβεράδες, με την κυρία Αποστολάκη να κάνει λόγο για άστοχες και επικίνδυνες δηλώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυρίας Αποστολάκη:

«Η τηλεοπτική προτροπή από πλευράς του υφυπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Τσακλόγλου προς τους δικηγόρους να εγκαταλείψουν τη δικηγορία και να γίνουν ντελιβεράδες, με το ανάλογο μάλιστα ύφος τη στιγμή της δήλωσης, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα σε συνδυασμό με την αλαζονεία που εξέπεμψε η συγκεκριμένη δήλωση είναι ανεπίτρεπτες τόσο για το επίπεδο της θεσμικής θέσης του υφυπουργού όσο και για το χρονικό σημείο επιλογής της συγκεκριμένης δήλωσης, στο οποίο θα έπρεπε να αναζητούνται οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις ενόψει της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου.

Η δήλωση του μέσω facebook -κατόπιν παραινέσεων του Μεγάρου Μαξίμου- ώστε να περιοριστεί το κύμα αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε δεν έπεισε κανέναν, όπως και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιχειρεί με μία οριζόντια ρύθμιση να επιτεθεί σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αφήνοντας για μια ακόμη φορά ανέγγιχτη την φοροδιαφυγή. Αδυνατούν με σύγχρονα μέσα να φορολογήσουν το πραγματικό εισόδημα και με παρωχημένα εργαλεία οδηγούν τον μεσαίο και μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία και δικηγόρο μέσω του νέου φορολογικού καθεστώτος είτε να εγκαταλείψει το επάγγελμα του είτε να υπαλληλοποιηθεί πλήρως.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να εξασφαλίσει ένα σταθερό περιβάλλον φορολογίας σύγχρονο και δίκαιο, και όχι από Υπουργούς που προκαλώντας τους ελεύθερους επαγγελματίες με επικίνδυνες και άστοχες δηλώσεις απονομιμοποιούν την πολιτική και λειτουργούν διχαστικά στη κοινωνία.


Πηγή