Καυγάς Κωνσταντοπούλου με Μαρκόπουλο στην εξεταστική: «Αφήστε το μπούλινγκ και τις χειρονομίες»

24

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, πρότεινε στα μέλη να θέσουν ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο για το αν και κατά πόσο υπάρχει κόλλημα, θέση με την οποία συμφώνησαν επί της αρχής τα περισσότερα κόμματα.

Με συγκρούσεις άρχισε η πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, με αφορμή την εμφάνιση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, στις εργασίες της.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, πρότεινε στα μέλη να θέσουν ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο για το αν και κατά πόσο υπάρχει κόλλημα, θέση με την οποία συμφώνησαν επί της αρχής τα περισσότερα κόμματα.

Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υπερασπίστηκε τον εαυτό της. Μάλιστα, ζήτησε να εξαιρεθεί ο κ. Πλεύρης, ως ο τότε υπουργός Υγείας και βασικός μάρτυρας, και πολλά από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας λόγω των θέσεων που έχουν πάρει για το ζήτημα.

«Αφήστε το μπούλινγκ και τις χειρονομίες», φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντιδρώντας στις πιέσεις του Δημήτρη Μαρκόπoυλου να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της με τον πρόεδρο της επιτροπής να απαντά: «πού νομίζετε ότι βρίσκεστε; Θα σέβεστε».

«Αυτό που κάνετε, είναι το συστηματικό μπούλινγκ όλο αυτό το διάστημα, δεν το κάνατε σε κανέναν άλλο βουλευτή και σε κανέναν άντρα βουλευτή ή αρχηγό κόμματος. Αυτό χαρακτηρίζει εσάς και όχι εμένα. Η επιτροπή μας είναι εξεταστική των πραγμάτων και έχει να κάνει με διερεύνηση αιτιών του εγκλήματος Τεμπών. Η δική μου ιδιότητα του συνηγόρου υποστήριξη της κατηγορίας. Η δική μου παρουσία δίπλα τους αφιλοκερδώς δεν υπάρχει κόλλημα. Ουδεμία σύγκρουση συμφερόντων. Θα θέσω το ζήτημα στις οικογένειες, ότι δηλαδή η συμπαράσταση τις οικογένειές αφιλοκερδώς συνιστά λόγο εξοβελισμού βουλευτή από την επιτροπή», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου με τον κ. Μαρκόπουλο να επιμένει: « ευχαριστούμε…».


Πηγή