ΣΥΡΙΖΑ: Η αποχώρηση Κασσελάκη προκάλεσε εντάσεις στην Πολιτική Γραμματεία

57

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα ήταν «μουδιασμένο», καθώς απουσίαζε -σχεδόν- το μισό όργανο που είχε εκλεγεί πριν από περίπου 18 μήνες.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις έλαβαν χώρα, χθες, κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αρκετά μέλη του καθοδηγητικού οργάνου να περιγράφουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης, παράτησε τη συνεδρίαση την ώρα που μιλούσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση αρκετών στελεχών που μετείχαν στη συζήτηση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα ήταν «μουδιασμένο», καθώς απουσίαζε -σχεδόν- το μισό όργανο που είχε εκλεγεί πριν από περίπου 18 μήνες.

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να μην καθίσει να μην καθίσει στη θέση που προβλέπετε γι αυτόν, στο προεδρείο, επιλέγοντας να είναι ανάμεσα στα μέλη του οργάνου, επιδιώκοντας να δείξει πως είναι «πρώτος μεταξύ ίσων».

Το όλο σκηνικό περιγράφεται από παριστάμενους ως μια «χαλαρή κουβέντα». Και ενώ η συζήτηση διεξάγονταν σε λογικά πλαίσια, με την απαραίτητη και εντός ορίων κριτική από την πλευρά αρκετών στελεχών του οργάνου, ξαφνικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση και μάλιστα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση.

Σύμφωνα με πολλαπλές μαρτυρίες στελεχών που βρίσκονταν στην αίθουσα, την ώρα που τοποθετούνταν ο Διονύσης Τεμπονέρας -ασκώντας αυστηρή μεν, αλλά τεκμηριωμένη κριτική- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε απροειδοποίητα από τη συνεδρίαση, με τη φράση «έχω μια δουλειά, φεύγω».

Αμέσως τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας απευθύνθηκαν προς τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη, ρωτώντας να μάθουν αν όντως έφυγε και αν θα ξαναγυρίσει. Σύμφωνα με τις περιγραφές αρκετών εκ των παριστάμενων, ο Γιώργος Βασιλειάδης βγήκε από την αίθουσα, τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και ενημέρωσε το όργανο ότι δεν θα επιστρέψει, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση πολλών μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Μάλιστα, ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται σε έντονο ύφος να ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομα του από τον κατάλογο των ομιλητών, δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί αν μιλήσει. Την ίδια γραμμή ακολούθησαν και τα υπόλοιπα στελέχη που έχουν αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος – με τον τελευταίο να αποχωρεί άμεσα και εκνευρισμένος, επιστρέφοντας λίγο αργότερα.

Νωρίτερα, αρκετά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας άσκησαν σκληρή κριτική προς συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, για άρθρα τους στον Τύπο. Και πιο συγκεκριμένα προς τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργο Τσίπρα και προς τον πρώην βουλευτή Θανάση Οικονόμου. Στον πρώτο γιατί έγραψε για «Πρέσπες του Αιγαίου» και στον δεύτερο γιατί θεώρησαν ότι απευθύνθηκε σε μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με υποτιμητικό τρόπο, προτρέποντας τα να φύγουν από το κόμμα.

Ανάμεσα στους κορυφαίους που τοποθετήθηκαν επικριτικά εναντίον των δύο συγκεκριμένων στελεχών, φέρονται να είναι οι Σωκράτης Φάμελλος και Όλγα Γεροβασίλη.


Πηγή