Σε εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης Αμαρουσίου της Ν.Δ. μίλησε η Ιωάννα Καλαντζάκου

696

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου 2019 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η ημερίδα της Τοπικής Οργάνωσης Αμαρουσίου της Ν.Δ. με θέμα «Η Ελλάδα που οραματιζόμαστε».

Στην εκδήλωση μίλησε η Ιωάννου Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη, δικηγόρος, τ. αντιπρόεδρος ΔΣΑ και υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. στον Βόρειο τομέα της Β Περιφέρειας Αθηνών, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι συνυποψήφιοί τους στην ίδια περιφέρεια.

Αναφερόμενη σε ζητήματα Δικαιοσύνης, η κυρία Καλαντζάκου ανέπτυξε στην ομιλία της ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας ως ο ανεξάρτητος θεσμός που προασπίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και εγγυάται την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Λόγω αυτής της εγγυητικής λειτουργίας της, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ενοχλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει τον καθεστωτικό έλεγχο του κράτους, όπως ρητά δηλώθηκε με τη φράση «πήραμε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία». Στην ομιλία της η κ.Καλαντζάκου κατήγγειλε τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, με τις οποίες επιχειρεί να την εργαλειοποιήσει στην εκστρατεία σπίλωσης των κυβερνητικών πολιτικών αντιπάλων.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, υπενθύμισε η κυρία Καλαντζάκου, χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη «θεσμικό εμπόδιο» και κάλυψε τον υπουργό του κ.Πολάκη τόσο όταν έλεγε «να στείλουμε κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές», όσο και όταν στοχοποίησε επωνύμως έγκριτους δικαστικούς λειτουργούς, επειδή επέμεναν να κάνουν το καθήκον τους.

Κραυγαλέο παράδειγμα κυβερνητικής παρέμβασης, είπε η κυρία Καλαντζάκου, υπήρξε η υπόθεση Novartis από το στάδιο της προδικασίας και τις διάτρητες καταθέσεις μαρτύρων, ο ένας των οποίων μεταβλήθηκε ξαφνικά σε κατηγορούμενο, μέχρι το πρωτοφανές τωρινό πόρισμα σε… δόσεις, που επιδιώκει να παραμείνουν σε ομηρία πολιτικά πρόσωπα και να συνεχίσει η κυβέρνηση την εκστρατεία συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων της.

Στην ομιλία της, η κυρία Καλαντζάκου αναφέρθηκε στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, που περιέχει διατάξεις οι οποίες αφήνουν σκιά εξυπηρέτησης κυβερνητικών σκοπιμοτήτων, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε τα οργανωτικά προβλήματα της Δικαιοσύνης που έχουν ως συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και ελλείμματα ποιότητας στην απονομή της.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, κατέληξε η κυρία Καλαντζάκου, η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, και είναι η μόνη παράταξη που έχει παρουσιάσει ρεαλιστικό πρόγραμμα για τη βελτίωσή της. Όπως και στα άλλα μεγάλα ζητήματα του τόπου, έτσι και στα θέματα της Δικαιοσύνης η Νέα Δημοκρατία είναι το ονοματεπώνυμο της νέας σελίδας και της επανεκκίνησης της χώρας!


Πηγή