Κικίλιας: Σύσκεψη τη Δευτέρα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου χιονιά στην Αττική

19

Η μετεωρολογική πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για χιονοπτώσεις κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον αρμόδιο Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Αττική σε περιπτώσεις έντονων χιονοπτώσεων, θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, στις 9:30π.μ., στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Υφυπουργός ΚΚΠΠ Ευ. Τουρνάς, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Λούκια Κεφαλλογιάννη, δήμαρχοι και νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Αττικής, ο Αρχηγός του ΠΣ Γ. Πουρναράς, καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μετεωρολογική πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για χιονοπτώσεις κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνιση τους. Συγκεκριμένα, βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στο Ιόνιο, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στη Κρήτη και σε τμήματα της Μακεδονίας οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στις δυτικές και νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πίνδο και στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ορεινά της Στερεάς Ελλάδας. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 11/12 θα περιοριστούν στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και έως το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Ιδιαίτερα για τον νομό Αττικής, αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 10/12 έως το πρωί της Δευτέρας 11/12. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το βράδυ (20:00 – 23:00) της Κυριακής 10/12 και κατά τις πρώτες ώρες (02:00-05:00) της Δευτέρας 11/12.


Πηγή