Κασσελάκης: Τα μέτρα για οπαδική βία στρέφονται κατά όλων των φιλάθλων

55

Κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην κυβέρνηση για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας

Τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας ήταν το θέμα που απασχόλησε τους πάντες σήμερα και όχι άδικα. Η δολοφονική επίθεση οπαδών κατά των Αστυνομικών πριν από λίγες ημέρες, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να ανακοινώνει το μεσημέρι της Δευτέρας μια σειρά από μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν, κατηγορώντας την κυβέρνηση για μέτρα-«χάδια»: από την ΠΟΑΣΥ μέχρι το ΠΑΣΟΚ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στο Χ:

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες, κάνοντας ό,τι κάνει πάντα. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βία στα γήπεδα; Στρέφεται κατά όλων των φιλάθλων. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή; Στρέφεται κατά όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Τιμωρητική πολιτική παντού, χωρίς στόχευση και αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ήταν αυτά που προτείναμε το Σάββατο και παρουσίασα σήμερα το πρωί σε βίντεο. Είναι τα αυτονόητα, το ζήτημα όμως είναι επιτέλους να εφαρμοστούν. Γιατί και άλλες φορές η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξήγγειλε μέτρα, και έκτοτε είχαμε τη δολοφονία ενός φιλάθλου πριν από λίγους μήνες και έναν αστυνομικό που τώρα παλεύει για τη ζωή του. Το κλειδί για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι ένα: πολιτική βούληση».


Πηγή