Την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας στον τομέα της ασφάλειας, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας

53

Από την πλευρά της η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας επισημαίνοντας ότι στόχος είναι μία βιώσιμη και πιο ισχυρή συνεργασία.

Η ενίσχυση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας βρίσκεται στο επίκεντρο του διήμερου ελληνογαλλικού workshop για την ασφάλεια που διοργανώνει η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Για ένα εμβληματικό και καινοτόμο διήμερο workshop» έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, που, όπως είπε, προωθεί την συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας σε μία περίοδο που απαιτεί συλλογικές προσπάθειες. Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων στην πρώτη μέρα του workshop τέθηκαν οι δυνατότητες, τα εργαλεία και η στρατηγική πρόληψης και αντιμετώπισης ενώ προσέθεσε ότι η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Το ελληνικό δημόσιο δημιουργεί το θεσμικό περιβάλλον και δίνει τις ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα ώστε να τις εκμεταλλευτεί. Έχουμε αποδείξει πως αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες με την εκπόνηση προγραμμάτων όπως το “ΑΙΓΙΣ” ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ», σημείωσε ο κ. Κικίλιας. Παράλληλα τόνισε: «Η κλιματική κρίση μας ακουμπά όλους πλέον, δεν γνωρίζει σύνορα ούτε εποχές. Υπέρτατη υποχρέωση όλων μας είναι η προάσπιση του ύψιστου αγαθού, δηλαδή της ανθρώπινης ζωής».

Από την πλευρά της η πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λοράνς Αουέρ, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας επισημαίνοντας ότι στόχος είναι μία βιώσιμη και πιο ισχυρή συνεργασία.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που εγκαινιάζω την πρώτη διοργάνωση του γαλλοελληνικού workshop για την ασφάλεια στην Αθήνα. Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση για την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας σε τομείς εσωτερικής ασφάλειας.

Συγκεντρώνοντας τις ναυαρχίδες των γαλλικών και ελληνικών βιομηχανιών ασφαλείας, το γαλλοελληνικό workshop θα ενισχύσει τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών καθώς και τη συνεργασία εταιρειών των δύο αυτών χωρών επισήμανε μεταξύ άλλων η κ. Αουέρ. «Είμαι βεβαία ότι φέρνοντας μαζί τους τομείς ασφάλειας σε αυτό το διήμερο workshop θα ανοίξει το δρόμος προς μια ισχυρότερη, βιώσιμη και αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας», υπογράμμισε.

Για μία γόνιμη και ισχυρή συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της ευημερίας έκανε λόγο ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία, Δημήτρης Ζεβελάκης. Ο κ. Ζεβελάκης επισήμανε ότι στο επίκεντρο χρειάζεται να τεθούν ζητήματα όπως η ασφάλεια των συνόρων, η διαφύλαξη των κρίσιμων υποδομών, η πολιτική προστασία και η κυβερνοασφάλεια.

«Καθοδηγούμαστε με πνεύμα συνεργασίας επιδιώκοντας έναν πιο ασφαλή κόσμο για όλους μας. Για ένα μέλλον με ασφάλεια και ευημερία», σημείωσε ο κ. Ζεβελάκης

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας του workshop συμμετείχαν πλήθος γαλλικών και ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας και της κυβερνοασφάλειας. Το workshop θα συνεχιστεί και αύριο στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.


Πηγή