Μαρινάκης: Αν δεν πειθαρχήσουν οι ομάδες τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά

23

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την οπαδική βία, την ακρίβεια αλλά και την τροπολογία για την παράνομη μετανάστευση

Στο κεντρικό δελτίο του ALPHA μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας πως τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας αν δεν βρουν ανταπόκριση τότε τα γήπεδα δεν θα ανοίξουν.

«Σίγουρα πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα. Όποιο γήπεδο δεν έχει κάμερες και δεν κάνει η ομάδα ταυτοποίηση όσων εισέλθουν, το γήπεδο αυτό δεν θα ανοίξει. Αν δεν πειθαρχήσουν οι ομάδες τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά. Δεν φταίνε σε τίποτα όσοι πλήρωσαν διαρκείας αλλά είναι ανεύθυνο να κρύψουμε το πρόβλημα. Μετά από δυο μήνες θέλουν οι γονείς να πηγαίνουν στα γήπεδα χωρίς να φοβούνται ποιος είναι δίπλα τους. Η σημαντικότερη συζήτηση είναι αυτό που συμβαίνει γιατί εκτός γηπέδου γίνονται όσα γίνονται. Υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις στο όνομα ομάδων. Ο κώδικας θα ισχύει εκτός όσων έχουν ανακοινωθεί. Πέταξες κροτίδα; Χ αγωνιστικές τιμωρία. Δεύτερη; Άλλο τόσο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μαρινάκης.

«Κάνουμε το εντελώς αντίθετο. Δεν αλλάζει το καθεστώς απονομής άδειας διαμονής, είναι μια διάταξη που δίνει το δικαίωμα σε όσους βρίσκονται εδώ τρία χρόνια, με βεβαίωση, να πάρουν άδεια διαμονής εργασίας η οποία λήγει αν σταματήσει να δουλεύει. Η ρύθμιση δεν είναι για πάντα. Είναι για μέχρι 28.000 άτομα. Το σημαντικό που λέμε και ισχύει είναι πως η λήψη άδειας δίνεται στα 7 χρόνια», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ALPHA για την τροπολογία για την εργασία των παράτυπων μεταναστών.

Για το νομοσχέδιο του γάμου ομόφυλων ζευγαριών: «Ή πιστεύεις σε κάτι ή δεν πιστεύεις. Δεν ψηφίζεις κάτι με όρους τακτιτικισμού. Επειδή ό,τι έχουμε πει το κάναμε, είναι προφανές πως θα έρθει και αυτό. Θα έρθει πολύ σημαντική παρέμβαση. Η κυβέρνηση πιστεύει στα νομοσχέδιά της. Οι συζητήσεις πριν την ώρα τους, δεν δίνουν κάτι. Ένας μονογονέας μπορεί να υιοθετήσει παιδί κατά μόνας. Πρέπει να υπάρχει επέκταση των δικαιωμάτων».

Αναφορικά για την ακρίβεια: «Αν δεν ήταν εισαγόμενη ακρίβεια, δεν θα βάζαμε σε έναν πίνακα το σύνολο των χωρών. Σε κάποια προϊόντα είμαστε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σε άλλα κάτω. Δεν είναι λόγος πανηγυρισμών, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Το αντιμετωπίζουμε με ελέγχους, με τα πρόστιμα να έχουν ξεπεράσει τα 11,5 εκατομμύρια. Θα συνεχιστούν τα πρόστιμα αυτά. Το κυριότερο που γίνεται επίσης είναι η αύξηση του εισοδήματος. Το ημερομίσθιο αυξήθηκε 20%. Αυτά δεν μηδενίζουν το πρόβλημα, αλλά δείχνουν πως η Ελλάδα είναι σε ανάπτυξη και είναι πρωταθλήτρια σε επενδύσεις. Οι κραυγές και ο μηδενισμός δεν βοηθούν πουθενά».


Πηγή