ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάει πουθενά ο Κασσελάκης – Το μήνυμα που έστειλε προς κάθε ενδιαφερόμενο

28

Μετά από 17 ημέρες αποχής από τις ψυχαγωγικές εκπομπές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέκαμψε δριμύτερος

Διπλό μήνυμα προς εκείνους που πιστεύουν ότι θα είναι σε θέση να τον «ξεφορτωθούν» μετά τις ευρωεκλογές, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι χειρότερο του αναμενομένου, έστειλε το Σαββατοκύριακο, ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Υπάρχει ένα σενάριο που έχει παίξει αρκετά, από διάφορους παράγοντες, εντός και εκτός Κουμουνδούρου. Σε αυτό, προβλέπεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χάσεις στις ευρωεκλογές τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ, θα είναι μακριά ακόμα και από το αποτέλεσμα της κάλπης του Ιουνίου και έτσι θα τεθεί ακαριαία ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για το επιχείρημα που χρησιμοποιούσαν αρκετά από τα στελέχη του κόμματος -ανάμεσα στους οποίους και ορισμένοι «νεοπροεδρικοί»- στις συναντήσεις που πραγματοποιούσαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τους έντεκα βουλευτές που σχημάτισαν τη Νέα Αριστερά, προκειμένου εκείνοι να μην φύγουν από την Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτό το σενάριο βρίσκεται ακόμα πάνω στο τραπέζι. Τουλάχιστον για τη μερίδα εκείνη των στελεχών που εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και η ηγετική ομάδα που τον «αγκαλιάζει», θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν θα «ξεμπερδέψουν» και τόσο εύκολα με τον εξ Αμερικής ορμώμενο, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ο ίδιος και ο περίγυρος του επιχειρούν να προσπεράσουν τον «σκόπελο» των ευρωεκλογών, ακόμα και αν το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως αρνητικά για το κόμματους.

Ο τρόπος είναι ένας και απλός. Θέτουν από τώρα ως στόχο τη νίκη στις εθνικές εκλογές, χαρακτηρίζοντας ως μια απλή «ενδιάμεση μάχη» τις ευρωεκλογές και όχι ως τη «μητέρα των μαχών».

Μάλιστα, φρόντισε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης να το καταστήσει σαφές, επιχειρώντας να «κόψει τον βήχα» σε όσους μελετούν σενάρια για την «εκπαραθύρωση» του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που βυθίσει το κόμμα στις ευρωπαϊκές κάλπες.

Το Σάββατο, μετά από 17 ημέρες αποχής από τις ψυχαγωγικές εκπομπές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέκαμψε δριμύτερος. Μιλώντας στον Alpha και στη Ναταλία Γερμανού, σημείωσε πως «βλέπουμε και δημοσκοπικά αλλά και εμπειρικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να αλλάζουν υπέρ μας, αποκτούμε μία δυναμική και θα φανεί και στις δημοσκοπήσεις. Θα είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Το μήνυμα ήταν σαφές και είχε συγκεκριμένους αποδέκτες, που δεν είναι άλλοι, παρά εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να θέσουν θέμα ηγεσίας.

Για να μην υπάρχει και καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του, το επανέλαβε και την Κυριακή, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – μια συνεδρίαση που όρισε για να ξεπεράσει τον σκόπελο της απουσίας του από την αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών, στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού.

«Και αυτό το σχέδιο φιλοδοξούμε να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία. Μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αλλά και στις Ευρωεκλογές, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει, ο πήχης μπαίνει ψηλά: Στη νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή